tirsdag 8. november 2011

Høstens første sjikkelige ruskevær..

Uværet va meldt før det kom..men e' litt sånn som med X-files.. "du tror det ikke før du får se det".
Vi har så mange ganga opplevd værmeldinger som melder ekstremvær..og vi ender opp med en liten kuling. Veia blir stengt buss, fly og båta kansellert på bakgrunn av meldingen..og ingenting skjer.

Joda, va litt rusking på dagtid i går..så spakna det når det ætter meldinga skulle øke tel sterk kuling og liten storm i utsatte strøk..Og man bor væll knapt mere utsatt tel enn på 71'nord.

Blei opplyst om at det skulle være direktesending fra Honningsvåg på Nordnytt..æ kjente æ va litt flau alt før sendinga. Og som frykta så va det lite uvær å se..håret til reporteren løfta sæ et par ganga..that's it ;) En pinlig affære ihvertfall om man bor her og vet ka uvær egentlig e'.

Men..va ikke finvær heller. Bølgan slo over den innerste moloen og vi måtte ut rundt huset å samle ihop kajakka som va blidd snudd og fløtta på..men va bare ikke uvær i min målestokk!

Roa sæ ennu mer utover kvelden..gubben kom hjæm fra jobb og vi dro på Rema førr å plukke opp nån småting før det stengte kl 23..etterfulgt av en tur tel Norvågen. Virka som om det hadde økt på når vi kjørte hjæmover, men slo det vækk med at vi nu hadde viden imot oss.

Lite og ingen vind når æ gikk ut av bilen på nersia og opp oppkjørselen..runda hushjørnet, sikta på trappa og gikk på ræv! DAMN førr en vind på den sia!!!

Å da va lista lagt..æ sku ikke klare å gå å lægge mæ..satt oppe og hørte og så på været. Sånn e' det hver høst, æ oppføre mæ som om at dæm har meldt den siste stormen..ever.

Kl 5 blei æ revve ut av søvnen..da hadde vinden skifta rættninga og fikk godt tak på huset.
Æ måtte rætt og slætt opp og se at rommet ennu va firkanta ;)

Løse gjenstanda og søppeldunka ramla og slammra rundt i nabolaget. Æ syns det e' utruli at folk som har bodd i Hvg hele livet, og ikke minst her på klubben, ennu ikke har lært sæ å sikre ting. Og det gjelder ikke bare når den melder uvær, men eller og. Vi vet at vi kan oppleve 4 årstider på en formiddag..uvær bør ikke komme som ei bomba på nån.

Hundan lå skinnflat i husan..e' første gang at æ har vært ute i hagen og hundan ikke har kommen og møtt mæ.

Nu har han bynt og spakne..og lover å øke på iløpet av mårradagen.

Og som den uværskråka æ e' så glæde æ mæ..og håper vi får mange uværsdaga iløpet av vinteren.

-SO LONG-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar