lørdag 30. april 2011

Første påskedag..på tur på toppen av storfjellet






...våkna tel nydelig vær og bestæmte oss tidlig for å ta turen opp på storfjellet med jentan.Og vi bestæmte oss førr å ta ei "ruta" vi ikke har gådd før. Den TUNGE ruta.

Men før vi starta så blei det brukt nån tima på utsia av huset..rødding av ting som tine fræm, fløtting av kajak'a (som har vært hærja med mens vi va på hytta :/ )spyling osv..

Kan ikke si at tida jikk fra oss..men halvveis i turen så førrlot finværet oss. Ikke sånn at været blei dårli eller nåt..men sola førrsvant. Og da mærker man kjapt at det e april mnd her på 71' nord.

Turen opp gikk ganske greit...å det einaste vi syns va tungt i den "tunge løypa" va at den va full av snø...vækselsvis skara og våt råtten snø.
Va vanskeli å gå med ankelen, men opp kom vi...lææænge ætter de mellomste jentan. Å ja...æ va litt svimmel når æ så jentan aleina..øverst og ytterst..men man kan næsten ikke jage dæm ned tel oss igjen bare førr at mora har høydeskrekk ;)

Med oss på turen va selvfølgeli han Boris...han har vært en trofast turkammerat den siste tida.

Den siste biten måtte vi klattre, og hundan måtte løftes og dyttes...så kunne vi bare krysse fingran førr at en av hundan ikke fant veien ned igjen med en av oss på vei opp. Nåt sir mæ at den dagen sneen e' borte, så kommer vi tel å se kor vi bomma på slutten av løypa...førr vi kan ikke ha troffe riktig ;)

Men opp kom vi alle...2, som 4-beinte. Og følelsen av å stå på toppen igjen...ætter ett langt avbrudd pga ankelen...det va bare fantastisk. Ikke at ankelen e i no bedre stand nu enn før, men den værke ikke like jævli intenst længer.

Vi valgte å ikke gå ned samme vei, men gå over fjellet, ned tel den andre kassa og tel den løypa som vi kjenner godt fra før. Vell nede ved den så kunne vi koste på oss en god og lang pause med appelsina og kvikklunsj.

Da va det spesiellt godt å sette å høre jentan snakke om kor fint vi hadde det akurat da, og kor heldig dæm e <3

Turen ned gikk bare flott..jentan fant støtt og stadig sne og ake 15-20 meter på.

I mårra kommer han Bengt og kona hjæm..da e' det slutt på sånne tura ilag med han Boris igjen..det trur æ smått og stort her vil savne :)

-SO LONG-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar