søndag 1. mai 2011

på ægg-plokking i går









I går tok vi årets første æggtur ilag med jentan. Vi har tællt litt på knappan når det gjelder å ta med de to yngste..men det blei nu tel at vi tok dæm med :)


Litt av det vi va litt skeptisk tel e' at vi klattre ganske høyt i løse fjell..som atpåtil e' ganske sleip..små stein og snøras utløse vi i ett sætt der vi plokke. Og fallhøyda e' ganske stor førr både barn og voksne.




Men...felles æggtur blei det..og arti hadde vi det. Va faktisk en av de mer rutinerte "klattreran" som gikk sæ fast og ramla..nån meter. Men heldigvis gikk det bra :) Ho mor sjøl fikk sæ åsså ett litt ublidt møte med fjellet. Men det resulterte kun i ett såra ego og en revna buksebak..og litt blåmærka. Den delen e' "heldigvis" godt polstra fra naturen si sia ;)
-og Vårin sin rygg har fådd litt bank. Men sjøl va ho storførrnøyd med dagens fangst og på ny klattring næste dag.




Men næste dag plokka vi på en ainna plass..løypa dagen før blei litt i tøffaste laget, sjøl førr våres fjellvante onga. Bl.a gikk Vendelin og Lilja sæ fast..og kom ikke ned igjen. Dæm måtte bare fortsætte å klattre..så kjørte vi bakveien opp og henta dæm ned.

Og tel dåkker som alltid skal pirke på nåkka..Næi, vi hadde aldri bedd ongan klattre vidre førr sjøl og gå ned tel bilden hvis det hadde vært farlig. Det som hadde vært farlig hadde vært å snu og klattre ned ei løypa som dæm ikke ville gå i.

16 ægg bærga vi med oss den her turen, og 11 dagen ætter. 3 æggsreda plokka vi ikke..men ser tel at det blir lagt nye ægg. Og 3-æggsreda e det overraskanes mye av så tidlig. Med oss i sækkan hadde vi åsså det æ vil tippe va nån liter med æggerøra, har ikke tall på kor mange ægg som ikke tålte "bærg-snubblinga" våres. Men Sånn SKAL det være...det har vært førr lættvint vess man bare har hele ægg.

Og når alt kommer tel alt så e' det viktigste av alt at ongan har fådd sæ nån flotte ture i fjellet, at ongan e' fyllt tel randa med nye opplevelsa og at ongan e' storførrnøyd.
Personlig syns æ det e' altførr mye rævsetting og tv-kikking på så altførr mange av de ongan som væks opp idag. Å man møte dæm som forsvare ett helt år med manglanes tura og utflukta med at ongan har no vært med å kjørt scooter hele påska.

E' så utrulig mange andre måta å komme sæ ut på, så mye gøy å finne på. Og det i uansett vær. Frykta førr dårli vær ligg hos oss voksne, ikke hos ongan.det e' vi som skape begrænsninge.



Faktisk...den opplevelsen mine jenter ser telbake på med mæst glæde så langt..va den påska vi satt innesnødd på hytta..veian va stængt pga uvær og vi grilla pølse ute i snestorm. Man ser det glittre i øyan når dæm snakke om det :)


Men tura ut i naturen træng ikke være ekstremt..litt snubbling i fjærsteinan, en bærtur..litt båling og grilling. Det e' nåt som vi alle har godt av :)



-SO LONG-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar