søndag 29. mai 2011

søndag, turdag og søppelrødding i austerelva











Idag gikk Barnas Turlag turen til austerelva.


Der hadde vi avtalt at vi skulle plukke søppel på stranda. Men alt for nån uke sia så vi at nån alt hadde gådd en runde med plokking. Nåt som e' kjæmpebra :)



Når vi kom fræm idag så trudde vi først vi hadde oversedd no informasjon..det va jo ingen der, kun en bil parkert ved veien. Det viste sæ å være turlederen som sto aleina der..e' næmli turnstevne den her helga og de fleste e bortreist.



Greta hadde alt rødd stranda aleina, så da tok vi turen over tel elva og rødda strand der åsså :)



Da va det masse tid førr bålbrenning, pølsegrilling og svelespising.
...og plutselig kom der en pappa med 2 barn som hadde sykkla innover. Jentan synes bestandi det e' stas med andre onga..uansett alder.


Ætter en time med spising og leking i sanda så sa vi oss førrnøyd..og bestæmte oss førr å kjøre å kikke ætter nån ande-reda.




Redan fant vi ikke igjen idag (kan være at mink eller oter har vært der oppe) men det vi fant va et bratt fjell og en svææær sneflækk vi kunne ake ned på rompa.
Kjæmpefart fikk vi..og førr de mest fartsgale (les Thorgeir og Tiril) så va ho Husky god å ha tel å trække nedover sneen :)




Å det va så arti at vi bare måtte ta turen opp igjen og ake ned atter en gang :)





Nu va ikke aketuren planlagt så det e' væll unødvendig å si vi va våt til skinnet siden vi ikke hadde nåt med å ake på..men ka jør væll det når man har det skøy? *bagatælla*



Væll hjæmme igjen bytta jentan ut det mæst utbløtte, før dæm snudde sæ rundt å vaska bilen våres..utvendig og innvendig. Dæm gjorde en kjæmpejobb.



I mellomtida benytta æ og Thorgeir anledninga tel å russle ned tel byen å kikke på turistbåtan og den nye dypvannskaia. Det va en Svæææær rusk som lå til kai.

Varga og Husky blir stoppa av masse turista som vil ta bilda av dæm..vi føle oss ganske brydd tel tider ;) førr den her eieren trives best bak kameraet ;)

Og med turistbåta tel kai så e' jo same-damene på plass igjen..sitter på kaia og selger reinskinn og suvenirer. Så klart må man innom og slå av en prat.
Husky fikk sitt første "nesten-møte" med rein..ho fikk lukte på reinskinn. Lille Husky va livredd..og når ho endelig turte å stikke nesen bort i skinnet, så rygga ho hylanes og krypanes vekk fra det.

Og nei..æ trur på ingen måte at æ har en husky som e' redd førr reinsdyr..æ vet akurat kossn rase vi har kjøpt og kossn innstinkt ho har...men det e' no lov tel å drømme litt..e' det ikke? ;)

-SO LONG-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar