søndag 8. mai 2011

søndag, barnas turlag og sesongens andre havbad på 71'nord









Det e' nu en gang sånn at ikke turan alltid blir som planlagt..Det e' vær-avhengig.


Den her søndagen skulle turen sammen med Barnas turlag gå til Lille Altsula førr å plokke måseægg. Men..med vestlig kulig så kommer man seg ikke i land med små onga på en sikker måte.



Men man kan ikke la sånt sætte en stopper for søndagsturen, man må bare bytte litt på målet. Bestæmte oss kjapt for å ta turen tel austerelva, som ligger i le i vestlig vær..så vi og to andre familia satte oss i bilan og suste innover.

I det øyeblikket at vi bestemte oss for austerelva så va æ klar over at Tuv Josefsen klanen kom til å kjøre søkkvåt hjæm. ;)

Væl fræmme så skinnte sola fra skyfri himmel, ongan va glad og førrnøyd og vi voksne fant en sitteplass helt i le førr det som va av vind der inne.



Gikk ikke lange tia før at våres to yngste va i full sprang gjennom det dæm fant av vann i "ælva" på fjærasjø.

Ætter ei stund så hørte vi bare latteren og kviinan fra "tunellen" under veien...mamman sjønnte fort at det bare va å få fotan med sæ og over tel stranda og havet..kor jentan mine va på tur.


Vega va den første på hau i havet..helt frivillig va det nok ikke, men søstren kunne ivrig berætte at Vega hadde svømt Crawl ;) Og Vega sjøl va vældi førrnøyd med å ha vært den første tel å bade den her søndagen.

Man kan trygt si at de andre ongan som va med på tur va taus!!!

Ætter Vega sitt bad droppa jenta i havet på række og rad og det va bare å følge på..tømme sko, kvitte oss med våte klær og komme oss hjæm tel et varmt bad.
Dettan har vi gjort så mange ganga at vi må snart kunne begynne å kalle det rutine ;)



Så..neste søndag gir vi lille Altsula et nytt forsøk..håpe vi kommer oss i land. Og ikke minst så krysse vi fingran førr at det e' ægg å finne der ute. 3 daga på rad før turlagsturen blei øya raida av æggplokkera.


Ikke at barnas turlag har no førsterætt på æggan, men vi syns det e' ganske dårlig gjort når turlaget går ut i både radio og avis med at man skal dit for å plukke ægg og føre tradisjonn vidre. da e det jo en fordel om der e ett og inna ægg førr ongan å finne ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar