søndag 19. juni 2011

Nordkappmarsjen 2011...og Vendelin 16 år

Ei helg fylt med fart og spenning..og lite søvn ;)

Vendelin hadde egentlig bursdag lørdag, samtidig som marsjen. ho innså kjapt at ho neppe ville klare både 3.5mil og bursdagsfeiring på en og samme dag.

Så bursdagen feira ho heller på fredagen.
Vi kan trygt si det va stor stemning her..huset fullt av ungdomma. Og tilreisanes ungdomma høre åsså med..derav søvnløse netter.

Vendelin har begynt å spare tel en vældi fin tørrdrakt..men den koster også deretter. Etter feiringa va ho strax kommen mye nærmare det målet.

At 95-kullet e' en hærli gjeng, det e' det ingen tvil om. Og dæm har i mange år vært den samme gjengen som har feira dagen hænnes Vendelin. Æ håpe så inderlig at sjøl om dæm nu e' færdi med grunnskolen og dæm spres litt utover fylket for vidre utdanning..at dæm fortsett og møtes og at æ flere ganga får oppleve huset fyllt til randa av dæm.

Va mye latter og moro rundt bordet, fleip og kommentara. Lasse va sporty og ga Vendelin 16 kondoma ved kakebordet...en førr kvært år :) Kan trygt si at frøkna blei både flau og satt ut..men det e' akurat sånn det skal være i en 16års dag.

Ved midnatt va huset tømt førr alle som ikke bodde her den her helga..og ennu en Marsjgåer va rekrutert. Siste ungdommen som sku bo her i helga, han Mads fra Kjøllefjord, kom ikke før kl 6 på lørdagsmårran..han tok hurtigruta hit.

Opp på mårran, få frokost i barn og unge..kjøpe klippekort til marsjen, fylle opp bilen med brød, frukt og isvann..og så va vi klar :)

Ætter første mila så delte dæm sæ i to..Mads e' en råtass i uansett ka han gjør. svømmer,løper, går, går på ski..You name it. Så han og to til havna i tet..og der blei dæm. Æ gikk 2 mil ilag med de yngste jentan. følte mæ ganske i toppfor for anledninga..fikk mæ en del strekkninger med løping også. Så..ved utsikten etter Gjesværkrysset så sku æ trekke opp glidelåset på jakka,tok øyan av veien et lite øyeblikk..tråkka på antakelig den einaste steinen på asfalten som va å finne i mils omkrets...og røyk ankelen..IGJEN!!!! Da va marsjen over førr min del.

Ringte Thorgeir som kjørte i mellom og serverte mat og vann og fikk han tel å plukke mæ opp og kjøre mæ ned tel klippestasjonen i Skarvågkrysset. De yngste jentan måtte pent gå aleina ilag med ho Lilja..nåt som gikk kjæmpeflott.

Ved krysset fikk æ huka tak på Vendelin, Vårin og Chris..fikk dæm tel å vente på ho Lilja. Men..når Lilja og de minste kom tel krysste så nækta Vega å bli med hjæm..ho SKU gå helt opp ho..å færdi med det. så det blei kun Tiril og mæ som blei kjørt jhæm igjen..sistnevnte med en hoven og vond ankel og et meget såra ego! e' første gang æ har brutt marsjen.

Siste mila opp tel Nordkapp gikk tydeligvis i høyt tempo førr både store og små..dæm brukte ikke så lang tid. Væll fræmme så fikk dæm medaljan sine..Vega va jo spesielt stolt. E' rått gjort av en 6 åring å gå 3.5 mil..på asfalt.

Vendelin fikk sæ en liten bursdagsoverraskelse hos pappan tel Chris..kakao og kaka..Da va det godt å komme tel Nordkapp :)

hjæmme så kosa æ å Tiril oss..vi klarte no å få 8 brød på hæving, sånn at søndagsfrokosten va klar. Men så va åsså dagen min over. Smertestillanes, puta under foten og ei god bok..trur æ sovna umiddelbart.

Har vært ei super hælg, ilag med masse flott ungdom. Like ikke stillheta og tomrommet man står igjen emd når dæm reiser hjæm. Har vært mye latter, lite søvn og en kjæpeflott innsats under marsjen. Spesielt imponerte han Chris mæ..i motsettning tel de andre ungdomman, så e' ikke Chris topptrænt. Men han holdt koken og klarte turen opp tel Nordkapp som om det va en søndagsutflukt.

Sånt står det respekt av!!!

-SO LONG-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar