søndag 21. februar 2010

LÅMØ -nord 2010


Tidlig fredag 12 februar starta vi reisa mot Setermoen og årets LÅMØ-nord.
I år va åsså ho Mariell kvalifisert. Koseli førr vendelin å slippe å reise aleina kvær gang
Tel tromsø reiste vi med fly..nådde en liten tur på shopping mens vi venta på skyssen opp tel Setermoen. Jentan va sliten og sov stort sett hele veien.
På setermoen va det bare å slænge fra oss bagasje å komme oss i svømmehallen. Barduhallen syns æ e vææældi lik hammerfest sitt basseng..men Bardu har et penare bygg.

Solgunn holdt åpningstalen på vegne av svømmeforbundet..og talen blei prega av Viggo Isaksen's bortgang..og markert med ett minutt's stillhet. Når Karasjok sine svømmera defilerte inn med sorte sørgebånd så va der nok ikke mange øya som va tørr.
Førr alle oss som har svømt de siste 40 åran,som kjenner Terrie og Tanley fra dæm svømte i finnmark..så har vi alle stifta bekjentskap med Viggo og den fantastiske jobben han gjorde..ikke bare i Karasjok svømmeklubb..men førr hele finnmark.
Det æ nok husker aller best fra Viggo var under ett stevne i Hammerfest. Å å Tanley hadde vært ute å spilt rugby sammen med nån kirkenes gutta(bl.a eirik mikkelborg) og i kampens hete fikk æ en sko i tannreguleringa sånn at en streng oppe i ganen løsna og grov sæ inn i ganen. Viggo fixa den sånn at den va tel å leve med over hælga. Æ har ennu et hakk i ganen ætter den gangen..å hver gang æ kjenner hakket så tænke æ telbake på den dagen.
E' så rart å tænke på at Viggo ikke e' her mer..ikke vil komme innom svømmehallen i karasjok under vinterstevnet.

Fredagen blei det svømt 400m fri... Førr Vendelin sin del gikk det ikke spesielt bra.
Bomma på øvelsen og blei ligganes bra bak pers.
Jentan va sliten..og alt halv 10 på kvelden va dæm i sæng.

Lørdagsmårran møtte vi alle uthvilt og klar førr dyst i svømmehallen..Vendelin fikk med sæ en 3 sekunders pers på 200m rygg...men der stoppa det å.
Vendelin mangla energi, og klarte ikke nå opp mot egne persa på resten av øvelsan.
200 rygg og 200 bryst va lørdagens øvelsa, mens at søndag konkurertes det i 200 medley og 100m butterfly.
At energien hænnes Vendelin mangla va vesst ikke så rart..ætter ett lægebesøk så fant vi at pusten atter en gang mangler og ho e satt på medisin igjen.

etter stevnet søndag blei vi henta og kjørt tel Vollan først. Der fikk jentan sæ ett brødmåltid før vi starta mot Tromsø. På tur ut tel byen ringte vi inn bestilling på mat fra Tangs..som vi tok med oss på lugaren ombord på hurtigruta.
Nyyydeli kinamat :))) og billig!

Va ikke kommen langt fra Tromsø før vi blei truffet av uvær..æ stod i dusjen når det starta. båten rulla sånn at vanne rant ut i selve lugaren..
Ætter Skjervøy så lå lopphavet foran oss..hohoho..Vendelin va grønn...og æ trængte ikke sende dæm i sæng, dæm la sæ frivillig.
Æ å Per (som va på tur tel Kirkenes) satt oppe på 8 dekk å så på været å prata. bølgan slo over viduan der oppe..det va ganske rått skal æ si :) å æ e så heldi å aldri bli sjøsyk..så æ finn sånt kjæmpespennanes.

Hjæmme i Honningsvåg ijænn...hærli :) Per blei med hjæm de timan hurtigruta ligg tel kai..jentan va i hundre over å ha han bæstefar hær. Synd det blei så kort tid.

Nu e' ÅM/LÅMØ over førr Vendelin sin del..tel næste år så e' ho førr gammel. Så nu blir det nån "rolige" år på den fronten før vårin og Lilja blir gammel nok.
..e' faktisk litt vemodig..

so long..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar