mandag 2. august 2010

Kor længe va Adam i paradis???






Lørdag slo det tel med nydeli sommervær..20 grader og sol.
Bestæmte oss førr å ta turen tel indre Baklia for å få klipp i turkortet til jentan.
Vårin og Varga gikk foran..og Varga gikk i ny pigg-lenka siden det va feil på den forrige..og den utløste sæ i leddan og rammla av. Va kanskje 30 meter bak Vårin..og da vi tok ho ijænn gikk det opp førr oss at åsså den her lenka hadde ramla fra hverandre..og hunden var atter en gang søkk vækk.
Mange og lange tima med leiting i Honningsvågfjellet..mot nato kupplan og mot ytre Baklia...uten å se snurten av hunden.

Før siste kveldsrunde ut å leite i fjellet møtte vi Knut Eivind på Rema..han anbefalte oss å ta med en genser og legge igjen der ho stakk fra. For hvis ho fant veien tilbake til området så ville ho holde sæ i nærheta når ho kjennte lukta av oss.

Lørdagen gikk uten spor av hunden..kl 1 på natta ga vi opp og dro hjem.

Opp lørdagsmårran, frokost og ut å leite igjen..æ va hovna vældi opp i ankelen igjen..så æ og de to minste blei hjæmme. Vi ville bare sinka Thorgeir og de 3 største jentan.
Ætter nån tima fikk æ en telefon som grænsa tel å gi mæ hjærtestans...Vendelin va kommen bort fra de andre i fjellet. Dæm gikk hver for sæ for å dekke ett større område under leitinga og avtalte plass og møtes. Vendelin kom ikke fræm dit..og var ingen steder å se.
Ætter en time med nærva i høyspenn fikk Thorgeir øye på ho i kikkerten..hinkanes tilbake mot bilen..puuuuuh!!!
Ho hadde tråkka over, hadde litt vondt og var redd for å ødelegge for Karasjok og Helsinki-turen.. Mobilen oppdaga ho ikke at ho ikke hadde med før ho trengte den..den lå hjemme på skohylla i gangen (og Vega hadde foresten gitt den bort til ei nabojenta mens Vendelin var på fjellet;)
Sjøl om Vendelin e' laaaangt over gjennomsnittet fjellvant, så va det skræmmanes å ha ho på av-veie.

Med alle hjæmme ijænn va det strax klart for middag sammen med pappa, onkel Alan og tante Diane.
Telefonen ringer..Monica og Ted Åge hadde funnet Varga i Baklia..dæm gikk opp med loke (som e' broren til varga) og Nemi, for å leite etter ho. Håpet var at ho ville søke mot dæm pga hundan. Oppe ved kassa..der lå ho å skalv på genseren vi la igjen :) SÅÅÅÅ glad for å møte kjente igjen :)
Thorgeir kjørte innover tel Sarnes og henta ho..og familien var atter en gang komplett :)
Mens Thorgeir og jentan var på fjellet tiliare på dagen syntes dæm at dæm hørte bjeff (nu e' Varga veldi dårlig å bjeffe som husky'a generelt)..men Vendelin var borte og det viktigste va å finne ongen igjen. Kan irke som om ho har fulgt etter dæm ned, men ikke tadd dæm ijænn. Har funne gænsern og har lagt sæ der det lukta kjent og trygt :)

NU..blir det ingen flere utflukta i fjellet før vi kjører på ferie på onsdag..æ LOVE ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar