søndag 29. august 2010

ny superhælg hos familien Tuv Josefsen ;)











Fredagen va det litt vrient å komme i gang..mangla rett og slett energi.
Men jentan va i barnehagen, førr tredje dag på rad. Dæm trives kjæmpegodt ætter oppstarten hær ute på klubben. Å så lættvint..vi står opp kl 8..spis frokost og russle over gata. Personalet har åsså vært helt fantastisk når det gjelder diabetes :)
Men..med jentan i barnehagen og de 3 største på skolen va det bare å kaste sæ ut i det..brætte opp arman å bynne på fredagsvasken.
Å når æ va færdi kunne æ ikke førrstå ka som tok sånn tid..blei jo sååå koseli hær :)
Jentan va vældi sliten på kvelden så vi slo en strek over alle plana og gikk tili tel sængs.

Lørdagen starta vi opp tel hytta førr å gjøre klart foran vinteren. vi har stokke opp veien med med stikker(mangle ennu reflex) og vi har rødda under og rundt hytta.
Har drogge fræm en stor stabel med gamle materiala som vi skal lage bål av. Det kommer tel å bli sååå koseli :) Det e' nåt helt spesiellt å sitte rundt bålet i mørket, snakke om alt som opptar oss..og bare være i lag alle 7 :)
Avslutta hyttedagen med å varme oss inne på hytta..drikke nykokt te og spise matpakken..va en førrnøyd gjeng som satte sæ i bilen førr å kjøre hjæm.

Væll hjæmme ijænn kosa vi oss med god mat,potetchips og UNO før jentan la sæ og Vendelin dro førr å sitte barnevakt ilag med han Lasse.
Vi like virkeli høsten..mørke kvelda ætter 2mnd med midnattsol. Levanes lys, fyr i ovn..baileys i glasset og en film. Den her gangen orka vi ikke leie, men så heller I am legend på tv...ikke den bæste filmen, men ingen sovna i det minste ;)
Som siste post førr dagen gjorde vi klart tel søndagens utflukt..

Søndag sto vi opp tel lukta av nystekte brød..starta bægge brødbakemaskinan på lørdagskvelden. Sola skinnte fra skyfri himmel og alt under frokosten tok vi en avgjørelse om å dra på ikke 1 men 2 tura.
Først båltur ilag med barnas turlag..turen gikk tel fjæra på Sarnes.
Va masse folk med på den hær turen..arti å se at en del "nye" foreldre og barn hadde tadd veien ut på en søndag.

Høstværet viste sæ ifra si bæste sida..og vi fant oss plass helt i le.
Ongan fikk i oppgave å bygge bål helt fra grunnen av, med litt hjælp fra de voksne.
Det hær har jentan jort nån ganga..og trødde tel med en bålring som va pærfækt tel å koke både bålkaffe og steike ostesmørbrød på.
Så egentli e dæm færdi kursa potensielle brannstiftera nu ;) dæm vet kossn dæm skal tenne opp ett bål og ka som skal tel førr å være sikker på at det skal brenne..uten å bruke nordsjønæver ;)

Å når vi først e' i fjæra så må vi jo flyndre stein..tælle sprætt..å krangle om kæm som fikk flest sprætt. Ja..som dåkker sjønne..det mæste kan konkurreres om i familien Tuv Josefsen ;)

Ætter 2.5 tima va det på tide å pakke sammen og kjøre hjæm førr ompakking tel næste tur..som blei en tur tel Vannfjordhytta på jakt ætter klepp i turkortan :)

Siden det e' en litt lengre og ganske krævanes tur førr de yngste pakka vi lætt og fyllte kløvet hænnes Varga med kjæks..ja..du læs rætt..vi bruke nån gang sånne "skittne knep" når vi skal ha ongan tel å gå langt ;p
Hele løypa e' mærka med Varda..da e' det lætt å sikte ut varda på lang avstand og sette DEN varden som mål for neste kjæks. Mærker på våre 3 diabetikera at dæm faktisk må ha såpass på tur for å klare å ha ett stabilt og fint blodsukker.

Turen ned tel Vannfjorhytta gjorde vi oss fort færdi med..å tadd i betrakting at kvær jævla gang æ har gådd den turen før så har æ vært på fæst dagen før..så syns æ turen ned va lætt som fy i år ;)
Ætter en liten hvil på hytta, klipp i kortan og en hilsen i boka..så tok æ, Vårin og Lilja oss en tur vidre og så oss litt om..måtte nyte utsikta litt :)

Å vi kom over ei svææær skiferhella som fikk Vårin tel å utbryte.."mamma, på den hær kunne vi stekt 200 kotelætta samtidi" ..næida, så stor va den ikke, men 40-50 kotelætta eller 200 grillpølse..må være ærli å si at æ har kjæmpeløst på den hella. Hadde vært ei flott bålhella tel den hær gjengen.

Telbake på Vannfjordhytta igjen plokka vi opp resten av gjengen og bynte å russle opp mot veien og bilen igjen. Turen opp va litt tyngre enn turen ned..og terrenget i området e' ikke særli gunstig førr mine ankla..hverken den som e operert eller den andre som bare e' sliten. Tel tross førr god avlastning fra krykken så blei det vældi ont og dirækte vanskeli på slutten av turen. Måtte sende ræsten av gjengen foran mæ..for æ kjente at æ rætt og slætt blei agressiv av smærten. Å æ syns det e' førrtvilanes når det æ ælske, og sætte sånn pris på, skal gjøre så førrbainna ont.
Har kanskje hadd litt førr høye førrhåpninge tel den operasjonen..men æ trudde faktisk resultatet skulle bli bedre..at 85% bra skulle være mer enn det her.

Tiril sleit åsså litt mot slutten av turen..ho har jo ikke værdens bæste pust og vi mærka at O2-mettninga ikke va helt optimal.

Men turen va flott den..og jentan har virkeli storkosa sæ. Vårin og Lilja vil telbake og sove i vannfjordhytta..vi får rætt og slætt se tel næste sommer. Hadde vært arti å tadd ei overnattning dær..kosa oss i midnattsola med å feske på de flotte vannan rundt hytta. ..ja..det høres ut som en plan det ;)

Væll hjæmme ijænn blei det "samlebånds-dusjing" av jentan..nattpysj og kylling og ris til kveldsmat. E' ingen overdrivelse når æ sir at jentan slokkna som lys når dæm fikk hodet på puta. men..ætter 7 tima totalt på tur idag så e'kke det så rart.

Så..da va hælga over..og nu gjelder siste finpussen før træingsstart i bassenget i mårra. Glæde mæ tel å komme igang igjen, sjøl om æ ikke blir så mye å finne i svømmehallen den første tida. Petter e' næmli hjæmme fra sjøen og vi må dele på oppgavan eller så ende vi opp med å brenne lyset i bægge endan igjen.
Så..den hær første tida skal æ konsentrere mæ om vidre klubbsamarbeid, målsettninger for både svømmera og mæ som træner..og ikke minst få svømmeran tel å sætte sæ egne mål for den her sesongen.
Næste hælg arrangere vi rekruttstevne her..det kommer nok tel å bli kjæmpeskøy :)

-SO LONG-

1 kommentar:

  1. Fytti dokker e super flink te å være ute!
    Får helt hjemlengsel når æ ser på bildan dine, sukk...

    SvarSlett