fredag 21. januar 2011

Aaaargh..passe førrtvilt!!!


Va jo en del styr med blodsukkeret til ho Tiril ei tid før jul. Nåt som resulterte i at både Tiril og Vårin blei nøye testa ved barneavdelinga i desember.

Resultatet av prøven fikk vi for litt siden. Begge hadde lavt serum Insulin og c-peptid..dæm produserer litt mindre insulin enn forventa.

Men ingen kan førrtælle oss idag ka det betyr. Om vi får 1-2 jente tel med diabetes..eller om dæm går klar av det.

Har snakka litt med vår lokale diabetes sykepleier, som skal prøve å finne litt mere svar rundt prøvesvaran.

I mårrest va Tiril slapp..ho kjente tydelig igjen symptoman sjøl. Kom og fortalte ho va dårlig og ville måle blodsukker. Æ trakk nu litt på smilebåndan..Vega våkna næmli av lavt blodsukker idag og fikk en yoghurt som start på dagen. Tenkte Tiril ønska sæ det samme.
Men..overraskanes hadde Tiril rett..ho hadde blodsukker på 2.4

Æ sjønne ikke kossn det går an.. vi ikke diabetikeran har jo en motreaksjon i kroppen i form av glukagon..vi skal ikke kunne få føling sånn over natta.

At ho produserer litt mindre insulin skal strengt tatt bety et høyere blodsukker.

Å ingen klare å gi oss ei god forklaring på det her..å det e' ganske så førrtvilanes. Tænker at de fleste kan kjenne sæ igjen i å være bekymra førr ongan sine når ting ikke e' som dæm skal.

Æ synes ihvertfall det e' skummelt. I november våkna Tiril med blodsukker på 1.6. Ka skjer vess det fortsette å gå nedover?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar