lørdag 5. mars 2011

Fræm og telbake..e' jææævli langt

Å førr å sitere han Bengt Altmann...æ trur fan nån har "gaina" oss.
Va snakk om hjæmreise med ho Vårin på torsdag..og vi va vææældi innstilt på det. Så tok dæm "det telbake"..men det gjorde ikke så mye..alle veian i den her delen av finnmark va stengt. flyan på bakken og Hurtigruta sto å gjemte sæ i Alta..så vi hadde ikke kommen oss hjæm uansett om vi va utskreven.

Men en dag ekstra med fysioterapi for Vårin gjorde ho så absolutt godt.

Kom oss ganske seint avgåre igår.. va hjæmme like før kl 18.
Deili å møte ongan igjen <3 sykt kor mye man når å savne dæm når vi e' på sykehus.

Hjæmme va det en sliten gjeng som møtte mæ..men de visste æ på forhånd. Snakka mye med barnelæge Gunna før vi reiste hjæm..om Vega, medisinering og blodsukker..Vega har næmli ikke spist siden onsdag. Og da e' det ikke bare bare å gi insulin heller.
Kom hjæm tel et barn full av ketona..så æ rakk akurat å sitte ned å hilse på jentan mien, pakke om kofferten, dusje å spise..iløpet av en time. så va Idyllen brutt og vi på vei tilbake til barneavdelinga.

Blei en sein kveld/natt..med mye prøva, undersøkelsa og stikking. Veneflona blei satt..en til medisin og en til blodprøva. En liten time seinare virka ingen av dæm og nye veneflona kom på plass. Vega var knapt våken og registrerte at dæm holdt på. Var Ing-Mari som tok oss imot..det føltes vældi trygt. Ho har vært hær sia ho Tiril va nyfødt, ho hadde oss fast på den tida.
Det like æ med barneavdelinga i Hammerfest..halvparten av folkan her har jobba her sia Vendelin var nyfødt og har fulgt oss gjennom snart 16 år. Og et par damer var her for 30år sia ;)

Nu får ho Vega intravenøs behandling..insulin og glukose i dryppet.
Merka alt 3 tima etter dryppet blei satt at ho va i bedre form og klarte å fokusere litt når ho først var våken. Og det e' alltid en fantastisk følelse.

Har vært litt våken nu på mårran..men det varte ca 10 minutta..så sov ho igjen. I mellomtida har ho nådd over å be om et glass melk..men hadde ikke overskudd til å drikke det. Men det at ho i det hele tatt hadde lyst på den melka e' jo et godt tegn :)

-SO LONG-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar