onsdag 24. august 2011

jippi...endelig barnehage og skolestart idag

..vi va bynt å gå tom for lut og kaldt vann her hjemme ;)

Vendelin begynte på vidregående alt på mandagen, mens at det førr de 4 yngste var klart for oppstart idag.

Dettan hadde ho Vega venta på lææænge.. -mange år faktisk. Helt sia bestefaren for 3 år sia i et lyst øyeblikk sa ho bare sku hoppe over barnehagen og begynne rett på skolen. Takk førr den liksom...vi har diskutert med ho Vega siden ;)

Førsteklassen begynte en time etter de andre klassan idag...kan tru den timen etter Vårin og Lilja gikk va laaang. Men tel slutt va det ENDELI Vega sin tur.
Æ trur ikke ho va an i asfalten mellom hjæmmet og skolegården ;)

Før dagen idag va vi vældi fornøyd med skolen og oppfølginga av diabetes..etter idag..ikke like førrnøyd. Men nu skal det sies at vi har vært ufattelig heldig med Lilja sine lærera.

Nesten litt misnøye å spore når Vega var lav og måtte spise FØR ho tegna ei tegning..men sånn e' det bare. Skolen eller undervisninga blir aldri viktigare enn diabetesen.
Brukte 3 tima på å komme i dialog med læreran.. da hadde vi åsså vært gjennom felles lunsj. Vega målte blodsukker, satte insulin og gikk igang med skiva si. Midt i skiva fikk klassen beskjed om at nu pakke vi maten i matboksan, pakke sekken og stiller bak stolen for å synge avsluttningssangen.

Da måtte æ gi beskjed om at "DET GJØR VI IKKE!"

Skolen skal på fjelltur i morgen..for min egen, og ikke minst for Vega's sikkerhet så tok æ kontakt med et par damer som jobber på SFO..den ene vet æ har hatt mye dia-ansvar, den andre e' dia-mamma. Vil føle mæ trygg på at jentongen e' i trygge hender..nåt æ ikke gjorde med læreran. Virka som om dæm hadde null snøring på det med diabetes, og ikke virka dæm så villig tel å lære heller. Førr som den ene av dæm sa: "vi har jo fådd innføring fra barnehagen, og dæ sa nu ho Vega e' så flink sjøl..det her kommer HO tel å klare helt fint" ...som om min førsteklassing skal ha ansvaret aleina. Læreran lurte åsså på KÆM som egentli har ansvaret..?
Blir litt matt kan man trygt si..kanskje mer enn bare litt.

De fra SFO tar ihvertfall ansvar for Vega under turen i mårra. Ingenting i veien for at æ kunne vært med, men Vega sjøl vil helst ikke. Ho har liksom ikke venta SÅ LENGE på å begynne i skolen førr at mamman skal fotfølge ho :)

Nu har vi egen diasykepleier i kommunen, som har en gutt i samme klasse..faktisk i samme klasse som begge dia-jentan mine. Snakka litt med ho, og det viser sæ at ho har forsøkt å kontakte skolen uten å få no respons..for meninga var at all opplæring skulle vært gjort før skolestart, at vi bare trengte å fylle inn det som er spesiellt for Vega.
-E' utrulig sløvt av skolen det her..og vi skulle ikke tro at Vega og Lilja går i samme skolen. For Lilja sine lærera har vært utruli flink, hjelpsom og imøtekommanes.

Har vært i kontakt med kommunelege 1 og han tar tak i det her...
Men e' trist at vi ikke klarer og løse det på en enklare måte.

Men..jentan e' vældi førrnøyd med at skolen atter en gang e' begynt..nye bøker i sækkan og bokbind e' lagt på. førrnøyde jenter = førrnøyde foreldre <3

-SO LONG-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar