mandag 1. august 2011

paddledag i Skipsfjord














Og vi har hadd det helt ubeskrivelig morsomt.





Idag hadde vi en avtale med han Hugo som skulle veilede og vise litt forskjellige teknikka for både å komme oss aleina opp i kajakken igjen og teknikk for å hjelpe hverandre med å få snudd kajakken, tømt den for vann (i vannet) og hjelpe til med å komme seg ombord igjen.







Æ og Vendelin sku paddle hver vår enkle kajakk bort til grillhytta som vi hadde fådd lånt av turlaget for anledninga.


Imens kjørte Thorgeir førr å hente ene dobblingen våres.

Nu skal det sies at vi har vært strand dyr fræm tel nu..har ikke rota rundt i "fjærsteinan" med kajakkan..før idag. (ainna en med dobblingen i romjula..men det e' en STØDIG båt det;)





Vendelin ville sætte sæ i kajakken mens den sto på stein førr så å få hjælp med å lætte "ræva" og få kajakken på vannet. Det fungerte kun i teorien det ;)
Det øyeblikket ho satte sæ i cockpiten så tippa ho rundt.




Æ fikk mæ en god latter og huska plutselig på at ho hadde mobilen i lomma..å tok den over i mi.
Vi fikk tømt kajakken for vann og snudd den..Vendelin kom sæ på vannet på andre forsøket.



Æ satte kajakken på vannet, dytta den godt ut sætta ræva like bak cockpiten, lista beinan på plass og sklei ned i sætet..nesten ;)
Hadde ræva 10cm fra sætet da æ innså at æ ikke va langt nok utpå og sto på stein (takke Gud førr at vi har plast kajakka;) og uansett kor førrsikti æ va så gikk det som det måtte gå..på hau i vannet!


"Vendelin, kom hit med mobilen din, æ tar den i mi lomma" jau..den va jo riktig så trygg i mi..der den lå som ei drukna katt førr andre gang iløpet av 5 minutta.




Fikk snudd kajakken, tømt ut vann..å nu va æ alt så våt at æ kunne vasse godt ut uten å tænke på å bli no våtare..gikk som en drøm å smætte ned i den på det her forsøket. DA va vi på tur inn tel grillhytta.




Va 4 småskuffa og furtne jenter der som innså at dæm ikke hadde vært de første tel å bade idag ;)





Ætter litt om og men va vi alle på plass, mobilan lå tel tørk i grillhytta og han Hugo kunne ta fatt på sin oppgave.





Vårin og Lilja øvde mest på å paddle i rett linja, paddle baklengs, paddle fort og bråstoppe osv.
dæm syns det va kjæmpeskøy.




Æ å Vendelin øvde ilag..litt av det samme som jentan i begynnelsen.
Så begynte moro'a førr fullt..og sjøl om æ alt hadde testa vannet uten drakt idag..og funnet vannet ganske så behagelig, så grua æ mæ unæktelig litt..litt mye.







Men va bare å bikke kajakken og svømme ut under. (på det her punktet blei æ åsså klar over at det e'mye oppdrift i en plastgips..æ MÅ finne ei ainna løsning tel bruk i kajakken)
Hugo hjalp tel å tømme kajakken førr vann med at æ "søkkte" hækken på den mens at han dro baugen opp på sin egen kajakk..vi snudde den..og da jænnsto det værste. Å komme mæ opp i den igjen. Æ kjente tydelig kossn funksjon tauan på båten har..og kofførr man ikke bruke strækkan tel å hjælpe sæ ombord igjen.
Den her gangen kom æ ombord på første forsøk.

Så gikk han Hugo i vannet for å vise kossn man kommer sæ ombord igjen aleina ved hjelp at et flyteelement på ene bladet på paddleåra.
I "kampens hete" så mista han en kniv på bunnen som Vendelin under frivillig tvang dykka ned å henta. "ho syns gresset på bunnen e' så ekkelt" at det va ei kjæmpeutfordring førr ho..men opp fikk ho no kniven..tel slutt ;)

Så va det min tur å komme mæ opp i kajakken ved hjælp at åra. Det blei to forsøk. På første forsøket så festa æ åra førr lang bak på kajakken,så når æ endeli lå på dækk med ræva i været så kunne æ kvile haue på roret og tærne rakk akurat innførr kanten på cockpiten. Æ klarte ikke å trække mæ nedover, va som om drakten sugde sæ fast i dekket..og det øyeblikket æ løfta med hoften og fikk ræva i været..så va æ telbake i vannet. (iløpet av det her forsøket så lærte æ mange nyttige lekser..og æ lærte åsså at man ikke har råd tel å gjøre feil så mange gang på rad..førr det koster krefter)

På neste forsøk blei ting gjort mere riktig, æ kom mæ opp på mage på dekket med fotan der dæm sku være..klarte å åle mæ baklengs ned i cockpiten og tel slutt snu mæ rætte veien.

Tel slutt va det Thorgeir sin tur..han hadde nok de største utfordringen av oss alle, iform av at han ikke føle sæ trygg i vann. Men han klarte sæ kjæmpefint.
Siste øvelsen idag gikk på å sku snu kajakken med en bevistløs person henganes oppned under kajakken i vann. Thorgeir klarte sæ bra mens Hugo paddla tel, ga signal om at han va på plass, og bynte og skulle snu kajakken med Thorgeir i..da klarte ikke Thorgeir å henge der lenger og kom opp. For oss som va over vann så gikk det kanskje 6-8 sekunda..mens førr han Thorgeir så gikk sekundan sakte.
Men æ syns han va kanontøff som prøvde sæ, og som turte å la sæ hænge tel tross førr at han ikke føle sæ trygg i vann.

Etter det så tok vi kveld..kom oss i grillhytta som nu va varma opp..av med alt som va vått, på med tørt..og pølser på bålet. Tid til litt ettertanke og til å fordøye inntrøkk og opplevelse.
Da va det godt at han Hugo tok sæ tia tel å sitte litt ilag med oss..førr man har alltid ting man lure på.

Hugo har en planlagt tur rundt øya og skal starte alt i kveld. Syns det va sporty gjort å gjøre det her først.

På vei telbake tel bilen så gikk Vårin og Lilja mens Vega og Tiril blei med i dobbelkajakken.
Vi paddla først litt rundt og leita etter en fin plass å sætte opp telt..æ å Tiril og Vega skal næmli på jentetur :)

Underveis så hengte ene pedalen til roret sæ opp..æ klarte kun å trø det i bunn, ikke å få det telbake..det satt bom fast.
Så da måtte æ bare trekke roret opp igjen førr ikke å paddle i ring.

Fikk jentan tørr på land, kom mæ ut av kajakken og sku hjælpe Thorgeir å lætte den på land.
Han tar tak og bynne å dræg og høre ikke mine paniske protesta. Roret, som fortsatt ikke va på plass stakk ut på samme sia som æ sto på. Æ e' pga ankelen avhengig av å tel ei hver tid å vite kor hænne æ sætt foten, så æ kan ikke hoppe unna.

-det resulterte i at æ fikk roret i knæhasan og gikk på rygg over det..på hau i vannet førr n'te gang idag. Fortsatt med mobil i lomma...førr kæm som bikke ut av en dobbling liksom..?

han Josefsen sjøl har kjøkkentjæneste ei uka fræmover..og æ måtte kjøre drypanes våt hjæm..det siste av tørre håndklær måtte næmli i sætet under mæ ;)

Vi har måillkosa oss både i, ved sidenav og under kajakkan idag. Vi har lært masse nyttig som vi skal bruke mye tid i hyttevannet på å drille på..det hær skal SITTE før vi gir oss..og sjøl da må man nok fortsette å øve litt nu og da..førr det e' viktig lærdom som man får bruk førr når man vente det som minst.

-SO LONG-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar