lørdag 17. desember 2011

17 Desember




Dagen idag har vi venta lenge på..idag var det klart før den årlige nissefesten på grillhytta i Skipsfjord sammen med barnas Turlag.

Turen starta med et nydelig vintervær..frost, stjerneklar himmel..men snøen glimra med sitt fravær..desverre.


vi gikk i samla flokk fra parkeringa og bort tel grillhytta..den hadde han Bengt fyrt opp i alt tidlig på dagen idag, så det var godt og varmt der inne.

Væll fræmme så delte han Bernt Magne ut fakla tel ongan...fakla e' på en måte en datovare så når man ikke får brukt dæm opp i fakkeltog..ja, da kan likeså godt ongan kose sæ med dæm.

Va mange onga på tur..en plass mellom 15 og 20 + en del voksne. va et vakkert skue med lyset fra fakklan så langt vække fra bebyggelse og gatelys.
Og vi klarte på den måten åsså å aktivisere dæm ute en liten time :)

Ætter kvært så blei store og små ropt inn førr å spise grilla pølse..det va ho Greta som sto førr pølsegrillinga den her gangen. Grilla pølser..hamburgerbrød og varm kakao..å så hadde så klart han Bengt kokt kaffekjelen åsså.

Når alle va sånn passe stappmætt..så hørte vi han bengt rope at nu syns han at han hørte reinbjeller..kanskje nissen va på tur???

Ongan styrta ut..å jo vesst..laaangt der borte på stien så kom det to nissa..to nissekoner ;)

Tiril gikk fræm og leide så elegant den ene nissekona helt fræm tel døra..både førr at ho sku være sikker på å finne veien..men åsså førr at ho ikke sku ramle å slå sæ på isen ;)

Nissekonen hadde med sæ gava tel alle ongan i sækkan..gava pakka på gammeldags vis.

Kinderegg, rosiner og klementin fikk dæm :)

En nissetrall tok ongan..da blei nissekonen førrnøyd. At nissen sjøl ikke kom idag skylltes at nissen e hjæmme på verkstedet å forsøker å finne opp en snømaskin før jul ;p

Som en tileggsgave så fikk alle familian en nydelig harelabb, førr hell og lykke, ifra han Bengt og ho Else May..den la ho Vega umiddelbart sin elsk på <3 Ætter 2 tima så va det klart førr å bryte opp og kjøre hjæm. Fra grillhytta og bort tel parkeringa så laga vi et aldri så lite fakkeltog..det va et nydelig syn der ongan gikk og lyste opp i stummanes mørke. Væll hjæmme igjen va det bare å begynne å glæde sæ tel neste nissetur om 1 år +- Helt klart at det hær va en vællykka tur..og alle dåkker Honningsvåginga der ute som ikke va med idag..dåkker gikk glipp av en fantastisk flott tur. -SO LONG-

1 kommentar:

  1. Ååååå høres helt fantastisk fint ut med sånne opplevelser:-)))

    SvarSlett