søndag 25. desember 2011

Julaften..


Så va dagen her...sælveste julaften :) Dagen man har styrt i ti lange og ti breie før den kom. Starta dagen med spising av julestrømpa og kalender jakt.

Julaften e' ei utfordring med diabetes onga i hus..så vi prøve å begrense "skadeomfanget"..men ikke lætt å få jentan tel å spise brød når dæm nu helst vil ha sjokolade ;)



Utpå dagen kom han pappa bortover førr å feire ilag med oss..og med sæ hadde han alle gavan som va kommen fra england..træng væll ikke å si at jentan ønska han hjærtlig velkommen ;)
Middagen jikk ned på høykant..sånn som den alltid gjør på julaften ;)alle stresse medå bli færdig å komme igang med pakkeåpning. I år så det faktisk ikke så mye ut (sammenligna med tidligare år) men jett at æ tok feil. Jentan åpna gava i 4 tima non-stop
.


Utruli masse fint fikk vi..bare MÅ bynne med gaven fra ho Tiril. Et glass ho hadde pynta og laga en gris av..inni glasset lå det pepperkaker :)..åsså fikk æ faktisk første gaven alt i går..ei grøtsleiv som ho Vårin har laga på skolen. Kjæmpefin va den og blei tadd i bruk tel kokinga av julegrøten i går.
Thorgeir har kjøpt mæ ny telefon..en samsung galaxy :))) jett at æ blei både overraska og glad. Jentan hadde kjøpt julekule boka og kjøpt garn ilag med (har strikka på hårdingen fra julekalenderen nu før jul) Vendelin har kjøpt mæ et kjøkkenforkle kor det står "mødre er engler i hverdagsklær" æ har fådd litt nytt turutstyr, ny kniv og masse morsomme småting.

Alle fikk vi matboksa med 3 rom i fra ei vænninna og mannen hænnes..og ho har samarbeida med ei ainna vænninna av mæ og kjøpt kjølebager tel de samme matboxan. Æ ælske de gavan <3 Tura, svømmehall og overtid blir med ett så mye ænklare å lage mat tel med riktig oppbevaring :)



Vi fikk åsså en masse felles gava..litt bruksting og mye godt :)
Jentan fikk utruli mye flott..kan jo bynne med Vendelin som fikk ring i hvitt gull av kjæresten sin..han e' og blir ei romantisk sjæl den gutten <3 Lilja fikk symaskin, en årntli symaskin, fra gudforeldran i gjesvær :) regner med det blir mye kreativ produksjon av diverse dukkeklær fræmover ;p Dritstilie kjola fra han onkel Alan og tanta Diane i england..nye utejakka fra bæstefaren og ho Janne..og det va bare toppen av klæsfjellet dæm fikk fra dæm. Ongan fikk i det hele tatt vældi masse klær..nåt vi e' kjæmpeglad førr. Hundan va i hundre og måtte ta en liten "time-out" i buret..fra buret SLEIKA ho Husky tel sæ gavepapir som lå på gang-gulvet..fikk det inn i buret å reiv det i fillebita. Tiril syntes den vanvittige mengden papir som va igjen til slutt va væll så morsom som gavan..så åsså det måtte hærjes med, dykkes i..og alt ainna det kunne brukes tel ;
)


Ætter gaveåpninga va det tid førr å leke litt..men va ikke no trøkk i jentan. dæm va kanonsliten ætter en lang dag og va ikke tungbedt når vi ba dæm lægge sæ førr natta..og som Vårin sa..æ træng å lade sånn at æ klare å leke i mårra.

Som mamma må æ si det va NY-DE-LI når jentan lå under dynen og det blei stille i fjøsen..trur æ satt uvirksom i 2 tima før æ klarte å liiiiste mæ opp i sænga æ å.
Men sånn e' det med jul..på kvelden om julaften så e' vi totalt utlada..og ser fræm tel uka som kommer etter..kor alt e' fredelig og kos. Ingen stress..ingen plassa vi MÅ være..bare oss og en hel haug med tid :)

-SO LONG-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar