torsdag 30. desember 2010

Romjuls-paddling på "fjærde juledag" som det hete her









Ja, da va dagen vi så længe hadde venta på kommen. Førr mæ å ho Vendelin va det næsten som en ny julaften.
Vi skulle ut på bølgan blå i kajakk..mett i mørketia.

Møtte i austerelva kl 10.30 førr å få med det vi har av dagslys.
Første "utfordringa" va å bære kajakken ut fra parkeringa og over langs veien ned tel stranda..æ å Vendelin paddla dobbelkajakk, og den e' ikke direkte lætt.
Foran oss hadde vi Hugo og Jonas..vi så dæm ta snarveien over autovernet..å det stakk en jævel i mæ.
Sendte Vendelin over autovernet ilag med kajakken fullt klar over at når den bynte å sige nedover hadde ho ikke sjans i hælvete tel å holde den ijænn..og ho jor akurat det æ håpa på..ho slapp ikke taket :)
Kajakken først og ongen ætter..på mage ned skråninga tel stranda. Æ flirte så tåran trilla..bedre blei det ikke av at en lættare stressa Bengt som hadde sedd det hele fra avstand kom hoppanes ut av bilen og lurte på kor ho blei av. Dær lå ho..med sine drøye 1.5 meter i sneskavla og flirte så ho resta :)
Men..vi blei nu før han Lars og han Lasse ned ;)

Vi va 6 som paddla ut fra stranda den her dagen..i nydeli desembervær. Tok oss tia tel å paddle innom Torvhamn på vei ut tel Finnvika, som va målet førr turen.
Æ har mange ganga vært i torvhamn, og gådd rundt der i fjærstein og berg, men aldri før kommen sjøveien. Det va en ny og spennanes opplevelse.
Dær tok vi oss åsså en aldri så liten paddlepause..og han Lars kneppsa bilda.

Fræmme i Finnvika, kor æ ikke har vært på nån uke..*kremt* sia æ va en jentonge, dro vi kajakkan på land, Bytta tel varme klær og han Lars tente opp bål. Vi hadde en kjæmpekoseli stopp med litt mat, kaffe og litt lyging rundt bålet..en tur helt ætter oppskrifta med andre ord.
Va litt snakk om ka som skal gjøres med bygget vi satt i..som skal bli ei paddlehytta på sikt..æ har trua på at den kommer tel å bli kjæmpefin æ.

Så va det klart førr returen da..gikk så det suste de første meteran. Men..det e' alltid ett men.. så kom vi ut av Finnvika og det blei klart at vinden hadde økt betrakteli på..og det lille dagslyset vi la ut i va på retur. Og som han Lars sir..dobbelkajakken våres e' et slagskip tel sammenligning med de enkle. Men den e' åsså vældi stødig.

Bølga og vind...det va skøy!!! Men fan kor slitsomt..det brannt i arman. Føltes sånn som den siste længda på 200m butterfly bruker å merkes i arman.

Å si at æ ikke va sliten..eller tel tider motløs, ville vært reinspikka løgn.
Helt på slutten av returen paddla vi inn i Seibukta, dær kom vi i le' førr vinden og kunne sænke skuldran ett lite øyeblikk. Og det va alt som skulle tel..vi va klar førr å paddle dæm siste meteran inn tel stranda vi la ut fra.

Dær sto gubben og jentan og venta ilag med Jonas og Lasse..som kom litt før oss i land.
Jentan va i hundre..Tiril sto tel låran i havet..alt som normalt m.a.o.

Som avsluttning på turen paddla han Lars ut fra land og tok ei rulla. Va nån storøyde jenter som så han tippe under vann, med kajakken opp..førr så å pluttseli sitte som før. Jentan har snakka om det i snart to døgn no :)
...å æ tippe at ho Vårin kommer tel å øve å styre på hyttevannet i sommer tel ho åsså klare det.

Det her va en tur som ga mersmak..og vi glæde oss allerede tel å ta fatt på næste tur.
Link til Hugo og Lars sine blogginnlægg fra turen. Æ synes alltid det e' arti å læse andre sine beskrivelsa av en opplevelse :)

http://hugosalamonsen.blogspot.com/2010/12/romjulspadling.html

http://isaksens.blogspot.com/2010/12/nordkaperne-pa-tur-28122010.html



-SO LONG-

1 kommentar:

  1. Du e god til å skrive og å ta bilda.
    Blir artig å følge den hær bloggen fræmover.

    SvarSlett