fredag 8. juli 2011

Liten kvelds luftar på Valan










Siste uka har det vært nydeli vær hær i sommerbyen ;p og med kvelds sol og midnattsol, så e det ikke bare ænkelt å holde sæ hjæmme. utfordringa ligg i å klare å sile bort sånn ca 100% av alt man har løst å gjøre i finværet ;)



Valan blei målet for også den her kvelden.
Vi la de to minste og tok Vårin og Lilja med oss..mens at Vendelin mer enn gjerne satt barnevakt.


russla utover grusveien..kikka på dyrelivet og speida etter rein..litt av tanken bak turen va å la ho Husky få springe løs...nåt ho etter kvært åsså fikk.


Akurat russla førrbi Sælvågen så høre vi en kjent stæmme som ropte på ho Varga..Bengt og ene barnebarnet va åsså på tur.
Boris kom tradisjonen tro søkkevåt og lykkelig som ei pil førr å hilse på.



Bengt hadde fådd med sæ ei ørnefjær dagen i forveien..men sånt blir det turbulens av når man har 3 barnebarn på besøk..så han va pent nødt tel å ta turen utover igjen og finne 2 tel. Æ mente nu han kunne trø tel med ei sjikkeli røverhistoria når han kom hjæm tel de to minste..om kossn han fikk tak i den ørna og fikk ribba den førr to fjær.


..å ellers så hadde jo det vært ei historia som hadde gjort sæ rundt et lygarbål ;)



Turen våres gikk vidre utover veien og vidre tel falkebergbukta. nu va vi rimeli sikker på at det ikke va rein i umiddelbar nærhet og lot ho Husky springe løs. Æ har litt løst at hænnes første møte med rein skal bli ilag med han Bengt og ikke mæ.



Husky måillkosa sæ løus..pilte rundt mellom bærgrabba,fugla og vann. jett at ho bada..det skal litt tel førr å gjennombløte den pelsen, men på tredje svømmeturen va ho i mål. ho hoppa i havet..svømte etter fugla,opp på land, grov i gjørma, ut i brakkvann..og avslutta med en heller tvungen tur i ferskavnn.



Va ei totalt utslitt lita frøken som sovna i hundegården den her kvelden



jentan måillkosa sæ å på turen..dæm sprang og dæm klattra..og dæm lævna sæ i gjen i fjæra på turen innover..der lagde dæm flåta av isopr, med seil og diverse stæsj :)


Vårin som alt hadde gådd fra austerelva tel Sarnes den her dagen va lættlagt når vi kom hjæm.



Men når været e' fint her på 71' nord..da e' man ute og på tur uansett ka klokka e på døgnet..så kan man sove når man blir gammel.



-SO LONG-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar