lørdag 23. juli 2011

Norge har mista "sin uskyld" idag

Trudde ikke helt mine egne øya når æ slo på Tv litt før kl 16 i ettermiddag..og æ trur det gikk ganske lang tid før æ faktisk førrsto at det va bilda..live sending fra Oslo som rulla over skjermen. Skada menneska, glass skår og ødelagte byggningsmasser så langt øyet kunne se..helt sykt å se!

Va som å se fra USA og London..masse byggninger "blåst ut" av ei bombe.

Kanskje veldig naivt å tru at vi va så førrbainna trygg i lille Norge..men æ valgte uansett å tru det! Idag va det en som beviste at æ tok feil.

Thorgeir og jentan va ute i hagen og skjøt med pil og bue..måtte huke tak i han og få han tel å se på nyhetan..satt målløs og fulgte med etter hvert som nyhetan rulla over skjermen. Bare så førrbainna utrulig at det her skjer i Norge..i et fritt land.

Når værste sjokket va lagt sæ så sier Stoltenberg nåt som gir en gnaganes mistanke om at nåt skjer på flere plassa..og tankan gikk tel 9/11 i 2001. Der var det flere terrorhandlinger på samme tid..eller ihvertfall forsøk på det.

Etter hvert blir det klart at der e' skyting på Utøya, som for tida huser mange 100 samfunns og politisk engasjerte ungdom.
Atter en gang sitter man i stillhet og lytter til nyhetan i vantro..E' det muli???
Alt e' så uvirkelig!

Iløpet av kvelden så e' mannen pågrepet..og viser seg å være Norsk. Selvsagt reagerer man åsså nu med vantro..men på samme tid så kjenne æ en lættelse over at det ikke va en utlending, en muslim og heller ikke Mullah Krekar sine trussla satt ut i livet.
Oppi all galskapen så føle æ en lættelse.
..og vi føler en lettelse over at ingen vi kjenner e' meldt skadet eller savnet.

Bildan fra Utøya va sterk..vettskremte ungdommer som svømmer for livet vekk fra øya og skytedramaet. døde ungdom som ligger i fjæra..båter som kommer svømmanes ungdom til unsettning og frakter dem i sikkerhet..og tankan går såklart tel alle som ikke klarte sæ idag.
Det her e både grusomt,hjerterått og fan så feigt gjort!!! Ei feig handling utført av en feig og vanvittig fyr...en jævla fyr! Kossn e' det i det hele tatt mulig?

Så langt meldes det om 10 drepte ungdom og over 20 hardt skada+ 7 døde etter eksplosjonen.

Ungdommen e' frakta til fastlandet og får hjelp..både psykisk og fysisk.
Men siden det ennu leites med båt i mørket så e' der tydeligvis ennu nån det leites etter.
Æ håpe alle e' funnet og e' bragt i sikerhet tel i mårra tili.

Mine tanka går i natt tel de skada, drepte og de pårørende. Og mine tanker går også til gjerningsmannens sin familie..det her må oppleves grusomt førr dæm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar