søndag 11. september 2011

Hæftig tursøndag













Idag tok vi fatt på ikke mindre enn to kleppekorts-tura..Først tel Hornvika og så ned tel Småkjæftan.




Atter en dag med nydelig vær.. +15 grader og halvskya. Va litt vind oppe på fjellet, med det øyeblikket at vi starta på turen ned tel Hornvika så kom vi i le' og det blei dræpanes varmt..igjen ;)





Turen ned gikk radi unna..åsså æ klarte et greit tempo...men merka når vi kom så langt ned at det bynte å bli grønt at æ fikk litt større problema med stabiliteten i ankelen. (da ser æ ikke kossn stein som ligg løs og ka som e' fjell..og STEINAT e' det ;)







Jentan fikk klepp i kortan, vi fikk spist litt tur-digg..beundra oppussinga av hytta. Ætter det gikk ras der i vinter som skada hytta ganske stygt så hadde æ personlig ikke trudd det ville bli gjort nåt der nede..regna med at løpet va kjørt sånn som det e' førr den lille hytta der nede.
Men..neida..hytta såg ny og fin ut den :)





Helt aleina va vi nede i vika..helt tel vi tok fatt på turen opp igjen.
En nydelig tur i kjæmpefint turvær.



Turen opp, da blei æ, Thorgeir og Tiril litt bak di andre..Tiril slit med pusten førr tia og træng litt flere pausa. Men det va ikke værre enn at ho la løypa rett opp istede førr å følge stien når ho hadde fådd pusten telbake. Da måtte bare mamman og pappan følge på..man kan ikke tape ansikt førr en 5åring, en 5åring med astma ..sant? ;)
Fy f*n førr ei mælkesyra æ hadde i beinan når æ nådde toppen..kun 300 høydemeter,men det e' BRATT!!!




Væll oppe va det bare å snubble telbake i bilen, og samle krefter og mot tel å ta fatt på turen ned tel småkjæftan. vi fikk nu kvilt de 10minuttan det tok å kjøre ned tel toppen av Kjæftavannsbakken..og jada..vi juksa, vi tok snarveien rett ned istedeførr å gå rundt Kjæftavannet..

Turen ned va lætt og vi gikk i høyt tempo..både vi, jentan og hundan va topp lada etter kjøreturen.


Småkjæftan e' så absolutt høyt oppe på lista over favorittplassa her på øya..det e' så fint der nede. Ongan stortrives der..dæm kan leite rundt ætter små og store skatta i timesvis i rækvedfjæra..og en fossekall stuper inn og ut av "fossen".
Røyskatter e' det flusst av, morsomt med nyskjerrige røyskattonga..dæm pleier å fotfølge oss..på liiitt avstand.





Idag blei faktisk nån av "skattan" med hjæm..eller rættare sagt, dæm blei med tel hytta.

Vi tok med oss "blåse" som har skylt i land..førr å feste festan til flytebrygga våres i før vinteren. Flytebrygga skal opp på land.



Turen opp fra Småkjæftan merka vi i beinan, men turen kunne ikke sammenlignes med turen opp fra Hornvika. Jentan va som alltid utrulig flink tel å gå, det gikk som en lek.


Åsså idag va han Dios med oss på tur, æ e' litt imponert over den lille krabaten..det e' futt i han.

Men når det va nån hundre meter igjen med motbakke opp tel bilen..da la han sæ ned og protesterte ;) nok va nok. Lilja pussla og lokka nu litt og fikk han på gli igjen.

Alle 3 hundan va gla førr å være i bilen igjen..Varga smatt inn døra, la sæ rætt ned og nekta å fløtte sæ førr de 7 andre som skulle inn samme dør..blir rolig i hudegården m.a.o.

Væll hjæmme fra tur så sto hjæmmelaga pizza på menyen..jada..pizza på en søndag!..og dæsken det smakte godt!

Jentan va utrulig ænkel å legge i kveld..og hundan har ikke orka å mase. *PERFEKT*

Nu skal resten av kvelden nytes med litt tv og en Vianvang i glasset.

-SO LONG-



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar