søndag 11. september 2011

Lørdagstur tel Lille Tuva








Idag..ei uka ætter turen tel Knivskjellodden, så har vi fortsatt det samme nydelige været. Sol, blikkestille og varmt. Indian summer :)

vi va litt træg i avtrækket idag..Thorgeir e' litt sliten etter å ha jobba 14tima hver dag i det siste og æ e' sånn passe sliten av å være aleina med 5 onga som alle kræve sitt på hver sin måte..og så to huskya da som ikke har noen førrståelse førr at ho matmor e' sliten...men trenger mila si daglig.
Å påstå at Vendelin var fit for fight ville vært en løgn..ho har vært på lavvutur fra fredag tel idag og sovet 2 tima.
Idag va så absolutt dørstokk mila den tyngste å forsere!

Men laaangt om lenge kom vi oss i bilen og va klar førr å ta fatt på turen. Med oss på dagens tur hadde vi han Dios..tel Vega sin store glæde :)

Turen ut tel lilleTuva e' en lett tur, og vi har valgt og vente tel det va tørrvær over daga sia dela av løypa går gjennom et myrområde.

Mesteparten av turen går på flatmark og ende i litt under 300 høydemeter mot slutten. en tur som tar ca 1-5 time hver vei i et behageli tempo.
-turen e' lætt førr store og små, og etter turen forrige helg vil de fleste tura førrtone sæ som søndagsutflukta ;)

Vi tok en del pausa på vei opp tel lilleTuva..bare nøyt utsikta ætter kvært som vi kom høyare opp og fikk bedre utsikt.
Gjesværstappan, utover Tufjord,mot Tunes..ut mot Knivskjellodden der vi va forrige helg..Leirpollen og ikke minst selve Gjesvær..og Gammelvær.
å da kan man bare glæde sæ tel man står på toppen og får utsikt motsatt vel..Måsøy..Hjelmesøya..det e' bare ei fantastisk utsikt.

Og når vi først va der oppe måtte storTuva åsså besøkes..e snakk om 50-100 meter å gå, det meste på flat mark. for storTuva ruve ikke særlig mange meteran høyare enn turmålet.

Lille Dios gjorde det vældi bra på turen, og han så ut tel å måillkose sæ.
Ho Husky e' jo ennu vældi valpat og rampat..merka at når dios blei sliten så hadde han nulltolleranse førr farskinga hænnes..han sætta ho på plass..og ho husky førr sto den i ca 15 minutta, så va det samme læksa ijænn. Men hundan gikk utruli godt overens :)

Den her gangen åsså så venta vi tel det siste med å pakke i hop og russle ned igjen.
Været va så utrulig godt og vi bare lå og slumra og kosa oss i solsteiken..vi ville ikke at dagen sku ende.
Men..det va det dagslyset da..så tel slutt måtte vi bare pakke ihop og vende nesen hjæmover. Rakk fræm tel bilen akurat før det blei litt førr sjømt tel å gå uten å snubble rundt.

Gjesvær va bada i de aller siste av dagens solstråla..rett og slett vakkert :)

Ei kjapp rensking av pels hos ho Husky, så va vi klar førr å hive oss i bilen..bare ett stopp først. Fylle vann ute hos familien Jensen ute i Bukta. Selvsagt kom vi mett i laginga av lørdagskveldsmaten..og jett at vi kjente det i tomme turmaga.

Va bare å snu bilen på brekket å flise over fjellet. Vi hadde egentli en plan om å stoppe å lage mat på hytta..men vi starta hjæm, fikk fyr på bålet ute på platten og vi grilla pølser tel store og små i den nydelige, varme lørdagskvelden.

Jentan va oppe på overtid, mye på overtid..men vi hadde ikke løst tel å avslutte den her dagen.
-vi som bor her oppe vet kor sjeldent og dyrebart sånt vær e'..det bare må nytes i fulle drag :)

Nu sover jentan og vi voksne sitter bare å nyter stillheta mens vi planlegger morgendagens tur..som e' to tura :)

-SO LONG-





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar