lørdag 17. september 2011

tur tel Kjelvikskaret

ja, idag gikk turen tel Kjelvikskaret.

Starta fra haugen i Nordvågen og gikk rætt opp..stien e' førr pyser ;)

Med oss på turen hadde vi meget vekslanes vær..sol, regn og det som ihvertfall føltes som kuling i kastan..men i følge værmeldinga mangla vi 1 m/s førr at det sku være det.

Stoppa på Kjelvikhytta og skreiv oss i boka og kvilte fotan litt.

Vi møtte overraskanes mange turgåera idag..trudde været ville skræmme mange tel å bli hjæmme..men nei .

3 "turkasser" på veien blei signert og vi kunne klippe kortan i skaret og bare nyte utsikta utover vakre Kjelvik.

Når man ser det idag..og sammenligner med dagens ifrastruktur så e det vanskelig å forestille seg at det en gang var kommunesenteret på øya, at her var 4 fiskebruk osv.
Men vakkert e' det unektelig i Kjelvik...virkelig vakkert.

..og æ har mange flotte ungdomsminna fra Kjelvik, fra tida når æ og ho Maureen dreiv og farta der ute. Telting på fotballbanen, telting på pakkhusloftet i dårlig vær..Kjelviktreffan, KjelvikSvein...som brente de nye skoan på bålet førr at dæm klæmte..og labba rundt på søkkvåte ullæsta på bålvarme steina. Det røyk av fotan ;)

Men vi orka ikke å ta turen helt ned idag. Va rett og slætt førr guffent vær og det går kjapt en liten time ekstra på turen.

Ætter en kort pause va vi kald og vi va nødt tel å begynne å gå førr og holde varmen. vinden va ganske brutal akurat i "dalen" fra der man velger om man vil gå til Nordvågen, Kjelvik, laukvika eller Helnes...og det reiv godt helt tel vi kom litt opp i terrenget igjen.

Turen ned til bilen igjen gikk kjapt..jentan va kjæmpeflink å gå..dæm gikk virkelig på idag.
Vi blei kjapt enig om å hoppe over å gå inn på hytta på vei ned igjen...å komme oss i bilen og kjøre hjæm tel en kopp varm kakao frista mer.
..og det sku vise sæ å bli det rætte valget..hjæmme hadde næmli Vendelin og Kristoffer laga taco. Sjeldent har taco smakt så godt som det gjorde idag.

I mårra har vi planer om vannfjordhytta vess været holder ;)

-SO LONG-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar