tirsdag 3. januar 2012

vær nok til alle ;)

Di siste to dagan har det blåst bra her..ikke ekstremt,men hæfti ;)
(alle bildan i innlegget e' fra et ainna uvær, og ikke fra 2012)


Her ute vi bor..så blåse det alltid i større eller mindre grad..ja..det blåse sjøl om det e' vindstille, så det e' ikke alltid vi lægg så mye i det.
Men når æ fikk melding fra Bengt om at han og hunden hadde lagt inn åran og avbrutt dagens russletur på Valan..ja da sjønnte æ kjapt at han va stærk ;)


Utover gårsdagen så gikk det vældi i røkk og napp..mæst røkk ;)
Det ramla og slamra..vinduan klappra og bulte innover på rommet tel jentan. At dæm sovna tel lyden syns æ va et under.
Rundt 2 i natt bynte jentan å vandre..Lilja kom en tur ned fra loftet som hørtes ut som om det sku lætte..sjøl fra egt under så høres det ut som om nån trække spiker av taket.
Men ætter ei nullstilling så gikk Lilja opp førr å sove vidre..ho e' litt lik mora dær..nyskjerrig på været og full av fasinasjon :)
..så va det ho Vega..så ho Vårin..og plutseli så hadde æ sænga full av onga som va litt vær-redd.
Kl 5 i natt va det så ille at ho Tiril sto opp og nekta å lægge sæ ijænn. Ho hadde disco på rommet. Siluetten i vinduet resta og dansa og kasta lys rundt i rommet.
..æ har måillkosa mæ i natt og nesten ikke hadd tia tel å sove..æ ælske uvær og syns storma e' fasineranes.

E' litt med at man trur at nu kan det fan ikke bli værre..og så e' der nån som absolutt må bevise at man tok feil ;)



Nu har jo været sørpå hærja i romjula og æ flire litt når søringan påstår vi ikke vet ka uvær e. Vi e' godt kjent med både uvær og orkan styrke. Men e' sjeldent været hær når nyhetan. Og ofte oppleve vi å bli troffet av uvær som ikke e' venta..og som får ett eller ainna fancy navn når det fær vidre på si hærjing.
At skadan ikke blir større her nord har væll med erfaring å gjøre. Første bud: sikre alt som e' løst ute!
Æ va litt flirfull når æ læste om ei som va rystet over at trampolina fløyg av hagen og traff en bil. Dæven det e' vindfang i trampoline..vi har 1.4tonn som holder våres nede..og kunne aldri drømt om å la den stå med sikkerhetsnett utover høsten og vinteren, sjøl om vi hadde lagt på det dobbelte.

Hustak (garasja e' ikke ukjent her i nr 17 ;) og andre store ting kan man ikke sikre sæ hverken førr eller imot...men de fleste skada skyldes ikke det..men uvett.


Trur æ avslutte med et "innendørsbilde" og hyre på mæ og tar hundan med på en liten luftar :)

-SO LONG-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar