torsdag 31. desember 2009

*☆⌒Y⌒Y⌒Y⌒☆*GODT NYTTÅR*☆⌒Y⌒Y⌒Y⌒☆*

Kan med handa på hjertet si at æ ALDRI har vært mere klar førr å starte på ett nytt år som i 2009..

2009 har rætt og slætt bare ikke vært våres år..å æ nækte både å tru eller godta at 2010 ikke skal bli ett bedre år!!! DET e' ikke ett alternativ!!!




I mnd skifte februar/mars fikk Lilja påvist diabetes ætter å ha vært syk længe. og vi va en mnd på sykehuset. Kom oss hjæm og fikk med oss påska
på hytta før det braka lus ijænn. Først sleit æ av leddbåndan i ankelen i slutten av april(og fræm tel idag har det vært ett smertehælvete,og vente
ennu på opperasjon) i mnd skifte april/mai ble mamma innlagt på sykehus..og kort tid ætter fikk ho diagnosen bukspyttkjertel kreft med spredning..fikk ett år å leve. Men det viste sæ snart at det va værre enn førrventa..og levetida blei korta ned tel mnd og uker. 5 august døde ho...etter det vi vil kalle ett kort tid sykeleie.
14 mai ramla Tiril i trappa..på tur OPP trappa, og beit over tunga. Etter ett mindre vellykka legebesøk tok vi ho med tel tannlægen. Der kom det fram at Tiril burde vært sendt til Tromsø og vært operert. Tunga e' så skada, at den neppe vil fungere helt som den skal igjen. Ennu nu ved nyttår e' det usikkert om ho må på operasjonsbordet og åpne tunga ijænn førr å fjærne no arr inne i tunga som gjør tunga stiv.

I mellomtida opplevde vi en del problema med Lilja sin diabetes, nåt som resulterte i 2 nye uke på sykehuset.

Ætter begravelsen fikk vi oss ei flott uka i Tromsø kor vi atter en gang kunne konsentrere oss om ongan og sænke skuldran litt.

væll hjæmme ijænn va det skolestart og barnehagestart førr de to minste. De to minste stortrives i barnehagen :)

I midten av september e' det på'an ijænn.. Tiril ramle under lek ute og får klyvd leppa si. Blir sendt tel Hammerfest kor leppa blir sydd under narkose.

Hjæmme ijænn sku det ikke gå mange dagan før næste uhell. Blir slette løus av bakinga av at Vårin snubble inn døra og roper at Lilja e' blidd påkjørt og ligger under en bil. Den tia det tok fra æ hørte Vårin tel æ fikk klarhet i ka som hadde skjedd..va nåkka av det længste æ har opplevd. Heldigvis va alt gådd bra, Lilja slapp fra det en vond rygg og en ny sykkelhjelm ;)


En mnd ætter ho Tiril lå på operasjonsbordet i Hammerfest finn æ mæ sjøl i samme situasjon. Blei sendt tel Hammerfest med

ambulansen med sinnsyke magesmerter, fylt tel randa med morfin..har bare en ting og si: "morfin ruuuler" hihihi

Gikk gjennom mange undersøkelsa før æ tel slutt blei lagt i narkose og dæm gikk inn i magen med kamera førr å se. På det punktet va æ rimelig stressa..både førr ka dæm sku finne, men også førr at æ ett drøyt døgn seinare sku være i Tromsø ilag med eldste jenta for å delta på ishavs stevnet. Æ nådde det;) sliten..? JA..men det va verdt det!!!

Så kom vi nån daga ut i november.. Vega fikk omgangssyka og i den sammenhengen la vi sammen to og to ...og blodsukkermåling av ho viste at ho hadde unaturlig høyt blodsukker. Inn på barneavd..ætter ett døgn med oppkast og prøva blei ho satt på drypp med insulin. Æ sitt ennu ijænn med tanken " e' det muli"? 2 barn med diabetes iløpet av 8mnd...e det en fleip..? Hjæmme hærja mageinfluensa..ingen i huset(utenom mæ) slapp unna. Lilja som alt hadde påvist diabetes blei å syk. Klarte ikke holde på maten og fikk
ikke opp blodsukkeret..å da bar det inn på sykehuset med ho åsså. Å det va ei floka å løse..thorgeir va hjæmme aleina med 4 barn og va syk sjøl. Heldigvis har æ ei god vænninna som satte sæ i ambulansen ilag med ho Lilja og reiste inn tel sykehuset til oss ilag med ho. Sånne vænna væks ikke på trær!!!Mens vi e' inne på sykehuset så går det over styr hjæmme med Thorgeir. Får føling og blir funnet bevistløs i bilen..heldigvis har alt gådd bra. ikke har han kjørt ut,kolidert,kjørt på
nån eller kjørt med ongan i bilen. Får ont i magen når æ tænke på kor galt det kunne gådd.


Så vess nån e' tøff nok tel å kritisere oss førr at vi ikke e' med på alt som e' viktig førr andre. At vi ikke hjælpe tel når andre spør,at huset våres tel tider e' rotat..at gjøremål hope sæ opp førr at æ sett på ræva å prøve å samle mæ..så kommer æ tel å bli primitiv i hodet,brætte opp arman og svinge!!!

Værsågod..gå ei mil i våres sko!!!
-førr sånn kritikk har vi faktisk møtt fra ett mænneske i 2009..og det e' væll unødvendig å skrive at ho førr ræsten av vår levetid ikke e' vællkommen i vårt hjæm!!!

Sjøl om det åsså har skjedd positive ting i 2009..så har det hær vært ett år æ helst sku strøkke av kalenderen...året har vært overskygga av alt det vanskelige som har skjedd.
Det sies at sånne ting skjer dæm som e' sterk nok tel å takle det...dæven æ må være bra stærk...stærkast ;)

VI ØNSKER 2010 Vællkommen...og tel HÆ**ETE med året som gikk!!!


På årets siste dag så storkosa vi oss..nåt vi har gjort hele jula. Vi starta dagen med fakkeltog og kino..før vi spiste vår tradisjonelle nyttårs lapskaus tel middag om kvelden.
Jentan va vældi gira foran rakættoppskytinga..og det va tydelig at rakættan levde opp tel forventningen.
I år va det åsså en del onga hær på klubben ved midnatt,og det likte jentan.
vi endte opp med å gå på Honningsvågsida av skolen ijænn,som vi har gjort så mange år før.
Den opprinnelige planen va å stille oss på den ytterste moloen,men som sagt så va det mange onga hær i år så da blei vi hær.
Vårin ser ut tel å være kommen over værste skrækken førr rakætta..men ho va ennu avhængi av hørselværn førr at vi sku klare å dræge feiringa i land.
Nytt av året va at ho Tiril va litt redd..tøffaste ongen i gata,redd førr rakætta..hahaha..kan ikke ainna enn å flire.
Ætter kvært trækte æ å Tiril oss inn ilag med ho Varga. Tiril va litt tryggare når ho så rakættan fra stuevinduet..men måtte fortsatt ha på beskyttelsesbrillan kvær gang ho så ut vinduet..hohoho.
Ongan va overraskanes lætt å lægge i kveld..mætt på både mat,inntrøkk og fresk luft :)
Vi e' nu gådd inn i 2010 og ser fræm tel å ta fatt på hværdagen ijænn.
Vi vil takke alle våre gode vænna før all hjælp og støtte som vi har fådd i 2009, dåkker e' bare fantestisk. Gla' i dåkker alle :)
Da jænnstår det væll bare å ønske dåkker alle ett riktig godt nytt år *☆⌒Y⌒Y⌒Y⌒☆*

1 kommentar:

  1. Huff for et år dokker har hatt! Håpe og ønske at dette året blir bedre for dokker alle sammen! Æ for min del syns til tider det e tungt med to småunga, en tenåring og en valp....men dem e nu heldigvis frisk. Æ kan ikke engang forestille mæ korsn dokker har det....men det høres helt vilt ut. At dokker enda står oppreist e et under. Dokker e nån tøffinga hele gjengen!

    SvarSlett