fredag 16. april 2010

jentan har fådd sine første bilda på trøkk i avisa.. ;)




Sistd lørdag va jentan å lekte i fjæra ætter at bursdagsfeiringa hænnes Vega va over.
Dær fant æm 2 døde niser.
Dæm kom hjæm å førrtællte om funnet..vældi gira..og vældi usikker på ka dæm hadde funne.
Vega va nu inne på tanken at det kunne være torsk.
Men nåt med beskrivelsen av av størrelsen og det at dæm sa feskan hadde tenner gjorde at æ blei nyskjerrig og sendte Vårin og Lilja ned førr å ta bilda av feskan dæm hadde funnet..førr æ tænkte med en gang på nisa..men syntes det hørtes litt usannsynli ut at dæm sku ha funne to nise atme kværandre i fjæra.
Ætter en time så kom jentan stupanes inn døra...å den hær gangen ropte Vårin "mamma, vi har tadd en torsk med hjæm tel dæ" ...trur æ hadde hjærtestans på ett punkt..å æ skal si at lykken va tel å ta å føle på når æ så at det va ei lodda å ikke ei nisa dæm hadde tadd med hjæm. Å så mye som jentan våres e' med på havet og ellers på fesketura..ja,dæm kan sløye fesk alle 5, så æ e' litt overraska over kor lite dæm huske av fiskearta.
Å lodda..den hadde dæm funne inne i magen på ene nisa. Måsen har spist håll på nisa og i den ene magen hadde dæm fådd øye på nåt blankt, altså ei lodda nisa hadde spist ;)
Å jentan stinka helt førr jævli når dæm kom hjæm..alle som har lukta en råtten hval vet ka æ snakke om ;)
Heldivis hadde jentan fådd med sæ undervannskameraet, så det fikk sæ en skrubb ilag med de 3 æventyrløstne jentan ;)

Men bildan jentan hadde tadd viste at det va to nise dæm hadde funnet..den ene kunne se ut tel å være ganske ung utifra størrelsen..å lodda hadde dæm lagt så pent på en stein og fortografert den å.

Må si at sjøl om ongan stinka no helt førr jævli så har dæm hadd det arti. Og æ syns det e' bra at dæm e' såpass nyskjerrig og eventyrlysten som dæm e...æ førr min del hadde aldri putta nævvan inn i ei nisa..hverken død eller levanes ;)
Freske onga :)))

Uansett..ho Randi på avisa syntes det hørtes spennanes ut det dæm hadde funnet og ba oss sende bilda på mail..å ho tok bildan av nisen med i siste finnmarksposten. Å æ her nån kjæpestolte jente som fikk bildan sine på trøkk :)))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar