tirsdag 16. november 2010

Humans are made to be loved

items are made to be used - Not strange it's chaos in this world when humans get used and items are loved.........

Kjempehektisk uka, men ei arti uka.
Har ikke fådd trænt så mye vækte den her uka som æ skulle ønske, men har nu blidd en del træning alikavæll.
Vendelin va med mæ på tirsdagen..ka æ egentli jor på "tarzan-fabrikken" den dagen vet æ ennu ikke...sinnsyk i gjerningsøyeblikket e' jo et begrep som både har vært brukt av andre..og andre har svelgt det rått..så æ prøve æ å!

Va helt tom når æ kom inn døra, vi snakke TOM!!! Når æ ser telbake så syns æ det va ett kunststøkke bare å komme mæ opp yttertrappa og inn i garderoben.

Aldri har æ vært så glad for at det va mange å trænte, når æ tænke mæ om så haaater æ at det e' fyllt opp tel vanlig..men den her dagen va det en gudegave å måtte vente på tur ;)
Kom mæ nu ijænnom træninga på ett vis..men førr guds skyld, ikke spør mæ kossn..førr det vet æ ikke.

Men e' væll akurat det som skiller mæ fra en del av de svømmeran som æ træne idag. Æ e' sta, nækte å gi mæ...å en god del vettløus. Å det e' nåt svømmeran mine føler på ganske ofte ;p

Den her uka har førræsten vært siste friuka fra svømminga i år. Petter reiste tili onsdagsmårran..og da tar æ atter en gang over A-pulja. Petter, my sleepingbag is longing for your's..allready ;p
Kom litt dårli igang einaste..jentan hadde alle tima i Hft på onsdagen. Da va han Bengt snill og tok over..og mandagen så har æ ett møte mett i træninga. Kanskje på tide at styret tar tak i lovnaden om en 3-dje trener i A-pulja.???

Men nok om det!!!

Onsdag va det klart førr oppsamlingsheat førr familien Tuv Josefsen i Hammerfest..alle 5 jentan hadde tima..og det hadde pinadø gubben åsså.
Så tili onsdagsmårran va vi 7 og huskyen våres stua inn i bilen og satte nesen mot Snøhvitbyen.
På tur bortover måtte vi takle både kuling, regn, glatte veia, tissatrængt hund og bilsyke onga..alt gikk med andre ord helt ætter boka.

Væll fræmme, mens vi holdt på med å fli oss litt i bilen..gjøre ongan presentabel for andre gang på en dag..så så vi ett kjært syn. Ho Charon på ambulansen..ja, førr akurat den her onsdagen va æ overlykkeli over å se ambulansepersonell ;p fikk huka tak i ho og tryggla om et lite lager av de geniale spyposan dæm har bak i bilen.. Ikke bare fikk vi posa, men vi fikk dæm pinadø levert på barneavdelinga av han Fred Magne. Bynne egentli å sjønne litt mere av Fred Magne sitt "ambulanse-arbeidsmotto"..."du ringer, vi bringer"..hohoho

Kontrollen gikk sin skjeve gang..humra godt med mæ sjøl når æ så at lægen til jentan ennu ikke hadde fådd hængt opp såpedispenseren på væggen ijænn ætter et av Tiril sine tidligere besøk..æ va frista tel å spørre ho Tone om ho hadde tadd den ned den her dagen siden ho vesste vi kom.

Alt så egentli vældi greit ut, Hba1c'en va steget..men det va som vi hadde regna med. Har vært vældi store svingninger hos dæm bægge, ikke minst va det jo bare 1.5 uka sia Vega va innlagt av den grunn..og Hba1c'en e' gjennomsnittet for de siste 2 uken. men fortsatt ikke ILLE..8.2 og 8.6. gjennomsnittet på finnmarksongan e' 8.4, så som sagt..ikke så frøkteli ille. men bør jo så absolutt klare å ligge under 8.

Tiril..ja, ho e' alltid ett æventyr.
Pusten hænnes..ho nækta å puste. Å det e' helt utruli kor længe den ongen klare å holde pusten når ho vil.
..så det e' ingen underdrivelse å si at den undersøkelsen gikk i dass.

Vårin sin tur..og som vi helt sia innkallelsen hadde frykta, og ikke minst forsøkt å forberede ho på..det skulle taes blodprøva av ho.
Vårin har en helt vanvittig sprøyteskrækk..og den her gangen fikk vi tilbud om lystgass tel ho. Og det kasta vi oss selvsagt på..alt e' bedre enn å dope ho ned med medisina. ..men en plass underveis så ønska æ å svælle de ordan og kvæles av dæm!!!

Lystgassen blei gitt på maska, gikk ett øyeblikk så kasta ho den..ho likte ikke virkninga. Næivæll..men fikk ho no tel å førrstå at ingen inne på rommet brydde sæ så vældi mye om ka ho syns om sælve "medisin" og etter ei stund hadde vi førrhandla oss fræm tel at ho skulle prøve maska sammenhænganes i 1 minutt. Va ingen mulihet førr ho tel å følle med på klokka sjøl der og da. Trur for første gang på lenge at æ har takka gud førr onga som ikke har tidsbegrep ;p

Ho fra lab'en prøvde flere ganga å komme i nærheta av ho Vårin, for å se på blodåren..og for å førrhandle sæ fræm tel å få tadd prøven.
Vårin la sæ på arman kvær gang.
Vi så alle tydeli på ho at ho va påvirka av lystgassen..personlig hadde æ nok svimt av minst 4 ganga iløpet av den tia ho lå dær å kjæmpa imot virkninga. Trur æ et sted på veien fåreslo narkose ;p
Ætter 15 minutta med lystgass..som dæm forresten "blanda sterkare" underveis..så va ho endeli klar førr å ta prøven. Å det gikk kjæmpefint. Ikke huske ho så mye ætterpå heller. Å jett om frøkna sjøl va stolt <3

Å..aldri så galt at det ikke e' godt førr nåt..i kampens hete va dæm jo blidd ganske fulltallig med folk fra lab'en på barneavd..så da fikk ræsten tadd prøvan dær. Vi slapp å gå ned på lab'en.
Vårin va stolt, ikke bare hadde ho tadd blodprøve..men ho va den som hadde tappa flest glass med blod..4 glass.

Ætter 4 tima på avdelinga va det klart førr å kjøre hjæm. Men ikke uten å kjøpe kaninfor tel han Røder og Trysilsokka tel ho mor.
Ikke før kommen inn på butikken..så ringte dæm fra barneavd..ett av prøveskjema'an tel ho Tiril hadde blidd oversedd..vi måtte ned på sykehuset å ta flere prøva.
Takk gud for at EMLA-kremen varer ei god stund, så slapp vi ihvertfall det på nytt.

Va ei stolt Tiril som kom telbake i bilden og konstaterte at ho nu va den nye ukrona dronninga av blodprøva..hele 7 glass blei det totalt.
Heldigvis viste ho Vårin god sportsånd og ingen flere trengte å blø den dagen!

En tur innom kinaresturanten tok vi oss tid tel.
Jentan satt som nån lys fra vi kom tel vi dro. Vi syns dæm va kjæmpeflink.

Ætter mat nådde vi åsså innom gamle Domus..vi va på utkikk ætter glutenfri cornflakes..og endte opp med nåt som minna tel førræksling om RAN ;)
..fant næmli brødmix tel 40% rabatt..og vi ga oss ikke før vi hadde fådd med oss alt som dæm ikke klarte å gjemme unna oss ;p

Hjæmme ijænn..14tima ætter vi kjørte hjæmmefra samme mårra. Sliten, glad, ved godt mot..og ikke minst STOLT!!!
...å vældi glad over at ho tone lovde oss at tel neste kontroll, som skal være i februar, så kommer barnediabetes teamet tel Honningsvåg :)

-so long-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar