mandag 7. oktober 2013

på tur tel Lysøynæringen

Hit ut,helt ytterst ute til venstre i bildet, gikk mandagens tur..på september sin aller siste dag :) Vi har i mange år snakka om å ta turen ut tel Lysøynæringen..men har liksom blidd med snakken. Ikke at høydeskrekken min har hadd så vældi imot det da ;P




Æ e søkkanes imponert over utsikta som dukka opp etter hvert ;)

Turen utover va ikke som æ hadde forestillt mæ i det hele tatt. fra Gjesværsia så ser det ut som om det e rimelig flatt utover..sånn e' det så absolutt ikke. Førr det første e' det vældi mye steinrøys den første etappen. Å det e' jo helt fantastisk førr de her anklan som holdes i hop av skinna og godvilje ;) Når den værste steinrøysa va lagt bak oss så gikk turen vidre opp over toppa,ned i daler og vidre opp til neste topp..og neste...og neste...skjønner? Æ venta hele tida på at vi skulle komme ut på den laaaange slætta vi alle var enig om at vi hadde sedd fra Gjesværsia..det nærmaste vi kom va nok det siste strekket før varden..der va det sånn passe slætt i 6-7 minutt ;P Men turen va flott den..absolutt verdt det og utsikta når vi sto oppe ved varden va fantastisk!
Stiv av (høyde)skrekk!!! Følte mæ ikke komfortabel med å snu ryggen til kanten..og etter å ha stådd å kikka utover Gjesvær,Lilletuva, Stortuva, Gjesværnæringen;stappan og Havøygavlen så klarte æ rætt og slætt ikke å snu ryggen tel kanten igjen å måtte rygge ned tel trygg avstand igjen ;) Æ sjønne ikke kor den hælvetes høydeskrekken kommer ifra..va jo ikke sånn før æ fikk ongan.

Hundan fikk så godt som lov tel å springe løs under turen ;) dvs at hanefoten va på. Varga lægg sæ ned på kommando og da kan jo ho Husky bare forsøke å stikke og jage så mye ho løste..Varga rokke sæ ikke ;) En kjapp pause oppe ved varden og skriving i turboka..så va vi på vei på returen igjen. Sjøl om sola skinnte fra skyfri himmel så va det ikke tel å komme forbi at høsten e her. Rimfrost på bakken og iskald vind.

Den finaste og beste turgjengen æ vet om.. og på sånne her tura så kjenne æ virkelig kor mye æ savne ho Vendelin. Den her turen tvile æ på at vi blir å gjøre tel en vane..men det e garantert ikke siste gangen vi besøke Lysøynæringen. Utsikta e' eventyrlig.

Og løypa utover e, godt merka..så det finnes ingen unskyldning førr ikke å ta turen. Vi blei litt overraska over å se at kun 11 har skrevve i boka før oss. Men på den andre sia så gir det en god følelse å gå i terreng kor man ikke snubble i folk heller. Æ personlig syns det e blidd altfor mange røde T'er på øya..en del av de koselige turmålan man hadde før e rætt og slætt utrivelig nu fordi man snubble rundt i andre folk. Flott at flere kommer sæ opp av sofaen og ut på tur..men ka med å bruke litt fantasi? Uansett.. Lysøynæringen e' så absolutt en tur æ vil anbefale alle å gå. På med godt fottøy og sjækk værmeldinga...ikke minst den du ser med egne øya før du lægg ut på turen. Ikke plassen det e' gunstig å snubble rundt i tåka! GOD TUR :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar