tirsdag 30. mars 2010

blir ikke helt klok på Vega sin diabetes..

I 2.5 uke så plagdes vi vældi med for høyt blodsukker etter en infeksjon. Så stabiliserte blodsukkeret sæ..og har vært fint i nesten 3 uker.
Men de siste 3 dagan har ho vært lav, kjæmpelav..og både igår og idag har ho hatt insulinsjokk. Ho har en del magesmerter som gjør matlysta laber,så vi har problema med å få i ho mat nok for å "dekke inn" den langsomtvirkanes insulinen.
E' ett par ting med magesmertan hænnes(som æ ikke gidde å gå inn på her) som får oss til å lure på om det kan være gryanes symptoma på cøliaki. Ongan våres e' arvelig disponert for både diabetes og cøliaki. I forbindelse med at Vega sin dia blei oppdaga i november så blei ho testa for andre gang. Men jentan mine skal testes en gang i året..så nu får det bli en xtra test da.

E' så førrtvilanes å ikke få opp blodsukkeret hænnes..gi en yoghurt med musli (ikke sånn færdi fra butikk) og ei brødskiva..og ho kommer liksom ikke stort over 3. Normalt skulle blodsukkeret hænnes gådd i taket nu.

Å æ HATE å ikke sjønne kofførr det blir sånn hær. Ting må gjerne være som dæm e' men æ like å vite kofførr!!!
Håpe vi blir litt klokare ætter å ha snakka med barneavdelinga i mårra..

2 kommentarer:

  1. å, stakkars lille, blie, søta! Krysse fingra før at dem fort finn ut ka som e galt!

    SvarSlett
  2. har vært idag og tatt en del prøva..resten blir tatt over påske. Håpe også at vi finner ut av det her snart. e' ikke no gøy å se ongan sine slite sånn ;/

    SvarSlett