torsdag 23. september 2010

Årets siste klipp fikk vi i Gulgammen










Ja..idag var det klart for tur til Gulgammen for å få årets siste klipp i turkortan.
Kl 15.30 sto store og små klar, med ryggsekken pakka, til å ta fatt på turen år Thorgeir va færdi på jobb.

Det såg så lite lovanes ut når vi våkna..grått og overskya,litt vått i lufta. Men trøsta fikk være at det va vindstille.
Utpå dagen førrsvant skyan og sola titta fræm..turløsta strålte mildt sagt om kapp med sola :)

Litt kluss i øyeblikket vi skal ut av huset e' det jo kvær gang..idag va intet unntak ;)

Væl fræmme på Veines va det bare å ta fatt på motbakken opp på fjellet..den bakken e' bratt...de 4 største jentan løp opp (å mora tænkte "jippi, da sovne dæm fort i kveld";) ..å æ blei bokstavli talt dradd opp av Varga idag. Va syke mengda rein på den sida idag..250-300 vil æ tru. Vi jagde dæm opp foran oss (nåt æ innbille mæ e bra, skal dæm ikke over på andre sia førr å fraktes over tel fastlandet igjen..?)

Men Varga va helt gal ætter rein, har aldri sedd ho sånn før. Ho trakk, prøvde non-stop å røske sæ løs,strøypa sæ, hosta og brækte sæ..det rant av næse, munn og tunga.
- sjønne at rein hadde logge dårli an vess ho hadde vært løs.

Jentan..dæm venta stolt på toppen av fjellet, men med min høydeskrekk så va det ikke så mye feedback å få..
Blodsukker blei målt..og vi va klar førr å gå over tel Gulgammen.
Fra toppen og tel vi e' nede ved kassa e en vrien tur førr mæ å gå..først en laaang slakk bakke nedover, førr så å ende i en bratt skråning ned tel fjæra.
Det e' vanskeli å gå med en ustabil ankel..for i nedoverbakke så legges jo all tyngda på den foten man står på, på en måte som e' vældi ugunstig førr en ankel uten leddbånd.
Men ned kom vi..og æ va nok den einaste som satt og va glad for at mesteparten av telbaketuren går i motbakke ;)

Jentan fikk klept kortan sine og skrevet navnet i boka.
Vi bestemte oss for at idag får svømming være svømming (æ e' ikke trener for di yngste) og så kose vi oss med litt lek i fjæra istedeførr å stresse telbake tel bassenget. Va så lange at vi måtte gå litt på for å ennu ha dagslys.
Vi kosa oss med brødskiver med kokt egg, lekte i fjæra og bare slappa av og nøyt timan ute.

Hjæmturen gikk flott, Varga va lættare å gå med siden all reinen nu va på Gulgammen sia ;) På veines sia så meldte den førrbainna høydeskrekken sæ ijænn, så æ måtte bare sende ræsten av gjengen nedover foran mæ. ..å ned kom æ nu den her gangen åsså ;)

Jentan va kjæmpefornøyd og sulten som ulva når vi kom inn døra..va førr såvidt æ å, men skulle træne A-pulja like ætter, så mat fikk vente.
Vendelin gjorde en kjæmpeinnsats i bassenget i kveld, træningsviljen og innsatsen sitt som ei kula ijænn. Og det e' gøy å se på.
På fredag reise ho tel Karasjok for å trene ilag med Karasjok og Hammerfest, Pål Gunnar skal være træner. E' ei træningshelg bare førr di to klubban, men Vendelin blei invitert med av Karasjok svømmeklubb. Ho skal bo hjemme hos Carmen, æ e' evig takknemmelig for at Anders orker å ha Vendelin sammen med sin familie, i inn og utland..år etter år.
Blir nok ei flott helg..og Pål Gunnar e' jo en suveren træner, og en fantastisk god svømmer.

Nu skal vi bare slappe av å lade batterian foran søndagens friluftsdag i Skipsfjord..skal bl.a prøvepaddle kajakken æ tænke å kjøpe..dettan blir gøy :)

-SO LONG-

1 kommentar: