fredag 10. september 2010

søndagens turlagstur..blåbærtur tel Kobbholdalen









Ja, søndagens tur (5sept) va en bærtur tel Kobbholdalen. Møttes på parkeringsplassen og russla innover tel Kobbholdalen i samla tropp.
Jentan fant bær langs hele veien, blei mange og lange stopp mens vi gikk.
Væll fræmme..på hytta tel Martin og Kristin, fant vi oss plass i fjæra og tente opp bål. 4.5 liter pannekake-røra va med..kan trygt si at ingen gikk sulten hjæm.
Jentan fikk posa tel bær'an dæm plokka..i posan fyllte dæm på med litt sukker og knuste bær og sukker inni posan tel "syltetøy".
E' væll unødvendi å førrtælle at jentan syns DET va stor stas ;)

Æ benytta anledninga tel å stikke mæ litt bort ilag med ho Lilja og ho Vendelin..førr å plukke bær førr å ha med hjæm.
..å bær fant vi, sjøl om det langt fra e' ett godt bær-år førr å si det sånn.
Fant nok blåbær tel både rørt syltetøy og tel en runde med blåbær, sukker og melk.
..og æ fant tyttebær å. Blei både rørte tyttebær og to runda med trollkræm.
Det skal vi si oss førrnøyd med på ett par tima.

Ætter å ha fyllt oss med rørte bær og pannekaker..+ masse koselig prat rundt bålet, så va det på tide å starte hjæmover igjen. Langt fra hver søndag at turan varer i 3 tima..men det va så koselig at tida rætt og slætt gikk litt fra oss.
Bestæmte oss førr å ta fjæraveien hjæm..men det va ett dårlig valg førr anklan mine, så halvveis i løypa gikk vi opp tel stien ijænn...og DER møtte vi den fantastisk flotte Alaska Husky hann'en..et prakteksemplar. 8-9 år gammel, og oppførte sæ som en unghund igjen når han møtte Varga (sånn e det nu engang bare med menn..hehehe) æ håpe så inderli at han ikke e' kastrert, førr når det gjelder å sette valpa på ho Varga neste vår, så kunne æ tænkt mæ den her karen som beiler ;)

Væll hjæmme ijænn va det bare å snu sæ rundt og begynne på kjøttsuppa. Mari-Iren, Fred Magne, Fredrik og lille Emil va næmli invitert hjæm tel oss på middag.
Å så travelt det har vært hjæmme, og ikke minst at æ har vært syk og ikke vesst om æ har vært smittsom, så va det her det aller første møtet mitt med lille Emil Johannes. Fy flate førr en nydeli og pærfækt liten baby <3 tok sånn ca 22 sekunda før æ va solgt. De siste åran så har æ vært rimeli mætta på babya, og ikke syntes at det har vært no stas med de små. Og den einaste som faktisk har sjønnt ka æ føle og kofførr har vært ho Sigrund..å ho har nu sjøl fådd prøvd sæ med 4 små å vet ka det e snakk om ;)
Men..med lille Emil va det nåt helt ainna..æ va betatt..trollbundet fra første stund.

Maten va god..sjøl om vi mangla kål..kan trygt si at vi spiste oss svett ;)
Å det va så koseli å sitte å skravle litt ijænn når maten va innabords. Har virkeli savna det i den her travle sommern. Skal i hvertfall ikke bli SÅ lenge tel neste gang..til næste middag.

-SO LONG-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar