tirsdag 19. januar 2010

Søndag på Mortenbakken

Søndag våkna vi tel MYE vind, men vi va bestæmt på at vi sku kjøre opp på fjellet samme f*n...å sånn blei det ;)

Hadde avtalt under lørdagens fjelltur ilag med Mari og Fred, at turen i dag skulle vi ta..uansett vær.


pølsegrilling --->
Møttes faktisk på parkeringa, dæm va ikke mange meteran bak.

Syke tid førr en vind det va på fjellet, ennu ligg hytta våres litt i le'.

Blei fort klart at vi ikke blei å grille ute..hehe..så jentan grilla likegodt inne i vedovnen ;)


..å ætterkvært fikk vi stekt tortillalompe med ost og peperoni eller skinka oppå ovn...førr ikke å glæmme æppla med marsmallows og kanel..NY-DE-LI!!!

Æ syns at vi spiste fra vi kom tel vi dro..å vi kom faktisk like ætter frokost ;)

Mari-Iren og Vårin-->

Ute va det -34 effektive kuldegrader, å æ trur æ va den einaste som ikke


frøys ute, æ syntes ikke det va så ille kaldt. Men så va æ åsså godt klædd.

Anyway..inne på hytta va det -6 da vi kom..og i den vinden som va og det at gammeldelen på hytta ikke e' isolert (den delen dær vi har stua;) og faktisk e ganske luftig å lækk når vinden blåse rætt på...så må det kunne kvalifisere som en dag UTE på fjellet ;)
Nyyydeli himmel idag--->

Ongan va ikke lessn...dæm va ute å aka å kosa sæ..å ho Varga sprang..å sprang, ja som den førrbainna duracell kanin føyk ho rundt hytta. Ongan hadde sikkert glidd rætt inn i en sånn BM-"ikke så fint hjæmme" reklame dær dæm ræsa rundt på akebrætt,blå i ansiktet og med is i panneluggan. Næida..SÅ kaldt va det ikke,men at det va KALDT va det ingen tvil om. Men dæm koste sæ tydelivis såpass at dæm ætter å ha varma sæ å fådd litt mat i kroppen,så hasta dæm ut ijænn. Vind va det nok av. Ho Vårin va så uheldi å meste en akeleke ett lite øyeblikk..ho nådde det aldri ijænn. Tænke det kanskje kan brukes som badeleke på det nederste vannet i duksfjorden til sommern..va i hværtfall den veien det tok ;) Det va nu uansett deili å stå tili opp å fære på fjellet tel frokost...nede ijænn tili på ættermiddagen med en følelse av å ha vært hele dagen på fjellet..hjæm..kor ei ladning pinnekjøtt venta på oss. Alle kom vi hjæm i godt humør med røde kinn og gode minna. Koseli va det å være på tur ilag med vænna..å ha andre voksne å prate med,flire med(blir mye fliring) å diskutere med(som ikke blir sur om vi ikke dele samme mening) og ongan har andre onga å leke med. Det må være oppskrifta på en fin søndag det :)



1 kommentar:

  1. Høres ut som om dere har det så koselig=) dere er flinke til å finna på mye ting og tang med barna=)=)

    SvarSlett