mandag 9. november 2009

superduper hælg..og farsdag <3


ja..førr ei super hælg har det vært :)
Lørdagen va litt slapp, og det e' godt det åsså nån ganga. bakte masse muffins..med cognac og aprikos, med marsipan og berliner muffins.
..må si at æ ikke synes no særli om cognac muffinsan..blei mæst bare malt smak.
...å æ synes at muffinsan blei litt tung og kompakt..ikke sånn æ e vant tel. men..prøvde åsså å kombinere ei ainna oppskrift på sælve røra med fyllet i de nye..det blei nyyydelig :) Spesielt berliner muffinsan :)

Seint lørdags kveld tok vi en tur opp i huset ætter ho mamma. Vi har gjort lite dær den siste tida. Ikke så mye som gjenstår..men vi gikk på en smell som vi aldri har fådd rætta opp ijænn.
På tirsdag kommer det en takstmann fra Hammerfest,MÅ være færdi tel da.
Heldigvis e' det ikke mye som gjenstår nu.
Va åsså innom salongen og ordna opp i en del ting. Fikk ut alt av permanent og hårfarga..e' en salong som skal overta akurat det.
Ræsten av utstyret tænke vi følganes om...vi skal annonsere at vi selger ut shampoo,styling produkta osv tel en vældi belli pænge.
Vi vil bare bli kvitt alt som står dær, sånn at nån andre kan ta lokalet i bruk.

Søndag va det farsdag :)))
Jentan sov helt tel kl va 10 :))) faaantastisk!!!
Men..vi hadde å en avtale, så æ følte mæ litt stressa når vi våkna.
sku bake blåbærkaka.. skillte de første 5 plomman og hvitan. strækte mæ opp i skapet førr å ta ned sukkeret og klarte å rive ned nåt som traff kanten på bollen. bollen bikka..og eggehvitan havna på kjøkkenbænken. steike ta kor vanskeli det va å få tørka opp hvitan..ville ikke "dele sæ",alt va ei seig og umuli røra.
men..ætter maaange meter torky, litt sjelling og smelling, så va æ klar ijænn. fikk skillt 5 nye ægg og fikk kaka i ovn :)
så va det kræmmen..hadde glæmt å kjøpe kræmfløte, men hadde ståanes no fettredusert fløte med vaniljesmak. Aldri brukt den før,men blei fin kræm av den. Minuset va at den ikke holdt sæ like fin når blåbæra kom i den. Blei litt førr rennanes.

Mari, Fred og Fredrik kom på kaffe og kake besøk :)
Æ og mine storkosa oss :))) Utrulig koselige folk,med en hærli liten sønn. Synes det e' SÅ godt å snakke uanstrengt med folk..og snakke om ting som opptar mæ og intressere mæ.
Alt træng ikke dreie sæ om kæm som har "jort ka", bedritne svigerføreldre..kæm som e' blidd feit, kor mye ænkelte har gådd ned i vækt (uten at det vises;) og kor urettfærdi og egoistisk alt partneren gjør e'. Sånnt e' underholdanes kun opp tel ei grænsa, så blir det kjedeli..å ja..teit!!!

Liker å snakke med mænneska som e' opptadd av de samme tingan som mæ. Som ikke dømme andre pga at meningen ikke e' de samme. Som sir ifra i klar text om dæm e' uenig i ting,som ikke går hjæm å tar opp alt dæm ikke e' enig i.
Man e' ikke enig om alt, og det skal man ikke være. Men å være uenig om ting skal ikke oppfattes som personangrep..da e det nåt galt!!! Og man burde ikke være så skråsikker på at det man sjøl mener og føler e' det riktige førr alle andre..rætt og slætt bli sint når man ikke får ta avgjøranes avgjørelsa i andre sine familia.

Næi..æ like folk som godtar andre førr dæm dæm e', og ikke førr dæm som man sku ønske dæm va.
Kose mæ når æ får prate og diskutere om ting som opptar mæ..mænneska som har vært ute ei vinternatt før :)
Jentan ælske å leke ilag med Fredrik, særli Lilja e' vældi opptadd av alle som e' mindre enn ho.

Farsdagen va en suksess fra bynnelse tel slutt :)
..og hele hælga har vært en suksess. Længe sia sist at æ har slappa sånn av og kosa mæ så maximalt... e' sånn at æ ser fræm imot næste hælg :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar